ĐOKOVIĆ NOSI VELIKI OŽILJAK NA DUŠI: "Ne postoji opravdanje, i dalje osećam bes!"
Novak Đoković, Foto: German Vidal Ponce / Zuma Press / Profimedia

ne želi više da ćuti

ĐOKOVIĆ NOSI VELIKI OŽILJAK NA DUŠI: "Ne postoji opravdanje, i dalje osećam bes!"

Srpski teniser otvorio dušu o dešavanjima koja su mu obeležile život

Objavljeno: 20:38h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponosno ističe da je Srbin na svakom koraku i ne libi se da pokaže stav o bilo kojoj važnoj svetskoj temi.

Njegove reči se mnogima ne dopadaju, a tokom intervjuu ta televiziju "NBC 5" je još jednom govorio o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine.

Deo intervjua koji je vlasnik 24 Grend slem titule dao novinaru Grejemu Bensingeru je emitovan na društvenim mrežama.

Srbin je bez imalo oklevanja postavio važno pitanje svetskim moćnicima:

- Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu, sa bespomoćnim ljudima na ulicama i da, prosto, uništavaju sve? Ja nisam mogao da razumem to. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardovanje, za ubijanje nekoga, za uništavanje nečijeg doma... Mislim, to je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, veoma razljutilo! Ožiljci tih emocija, tog besa, i dan-danas postoje u svima (nama iz Srbije) - rekao je najpre Đoković.

Gotovo u dahu ja nastavio:

- Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Jer, morate da oprostite. Na kraju krajeva, kako bilo šta više može da vas pokreće od ljubavi, a ljubav je praštanje? To je moja životna filizofija i koliko god da je teško, na kraju morate... prosto, trebalo bi da oprostite, jer vas čeka neki sledeći korak. Idete dalje. Ako ste zarobljeni u tom momentu, šta ćete od svog života da uradite? Uvek će vas to zadržavati, sprečavati, i to ne samo u profesionalnom smislu, već i privatno, emocionalno... Teško je, stvarno je teško. Ljudi u Srbiji su mnogo propatili u poslednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu je više od milion Srba poginulo! Ali vidite, to je, na neki način, "sudbina" našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da to može da nas učini jačim. Ja zaista imam poštovanje prema svemu što sam doživeo u životu, jer znam da su me, naročito pomenute stvari (teškoće), učinile tako otpornim i snažnim, ali istovremeno i zahvalnim za sve što sada imam u životu - zaključio je Nole.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.