NADALU ZABRANJENO UČEŠĆE NA OI 2024, A ON IPAK HOĆE DA IDE: Đoković je ispunio kriterijume, a Španac bi preko veze!
Rafael Nadal, Foto: EPA/JAMES ROSS

PREKO VEZE

NADALU ZABRANJENO UČEŠĆE NA OI 2024, A ON IPAK HOĆE DA IDE: Đoković je ispunio kriterijume, a Španac bi preko veze!

Nadal je ovu takmičarksu godinu bio van terena

Objavljeno:

Rafael Nadal se nalazi na samom zalasku karijere i deluje da će mu naredna godina verovatno biti i poslednja u profesionalnoj karijeri.

Španski teniser ima veliku želju da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, ali pravila mu to ne dozvoljavaju.

Naime, pravila ITF-a jasno nalažu da je svakom teniseru koji nije nastupao za svoju zemlju u poslednje dve godine na Dejvis kupu zabranjeno da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu. Pošto je Španija ispala iz ovog takmičenja, a Rafa u njemu nije uzeo učešće ni ove godine, to znači da ne ispunjava uslove za odlazak u glavni grad Francuske.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/Yoan Valat

Sa druge strane, Novak je sušta suprotnost pošto on redovno nastupa za Srbiju, nastupaće i na završnom turniru u novembru, te nema problem sa uslovima za učešće na Olimpijadi,

Ipak, postoji način da Nadal zaobiđe pravila i bude u Parizu.

Mnogi se sećaju da je i Rodžer Federer bio u sličnom sosu pred prethodne Olimpijske igre, pa je uspeo da uz pomoć Švajcarskog teniskog saveza prebrodi ovu pravnu zavrzlamu i ipak dogovori nastup u Tokiju.

Uprkos svemu, Švajcarac tada nije otišao u Japan zbog povrede. Nadal sada planira da uradi istu stvar i ima veliku želju da se u dublu takmiči sa mladim Karlitosom Alkarazom u pohodu na medalju.

Ostaje da se vidi da li će Nadalu "progledati" kroz prste, odnosno da li će mimoići oštre propise ITF-a i ipak zaigrati na svojim poslednjim Olimpijskim igrama.

Bonus video:

00:33

Atmosfera na utakmici Ferencvaroša i Čukaričkog

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.