ĐOKOVIĆ JOŠ JEDNOM ODUŠEVIO PATRIOTSKOM IZJAVOM: "Uživam da se takmičim i borim za Srbiju!"
Novak Đoković, Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

SUMIRAO UTISKE

ĐOKOVIĆ JOŠ JEDNOM ODUŠEVIO PATRIOTSKOM IZJAVOM: "Uživam da se takmičim i borim za Srbiju!"

Najbolji teniser sveta pričao je i o odlasku iz tima njegovog dugogodišnjeg agenta

Objavljeno: 00:57h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govori na konferenciji za medije posle pobede nad Alehandrom Davidovičem Fokinom u Dejvis kupu.

Đoković je tako doneo drugi bod Srbiji u meču sa Španijom, koji ujedno znači i plasman na završni turnir u Malagi.

Uslovi u "La Fonteti" su bili teški, teško se disalo, što je primetila i publika.

- Mislim da ste čuli navijače koji su tražili vazduh. U prvom setu ste videli da temperatura nije bila normalna. Mom timu su rekli da se muče sa cirkulacijom vazduha. Ne znam zašto, ovde se igraju i košarkaške utakmice. Ne sećam se da sam se ikad ovako znoji, najsparniji meč koji sam igrao u zatvorenoj hali. U drugom setu su otvorili vrata i bilo je bolje - rekao je srpski teniser.

Novak je rekorder u broju Grend slemova, ima ih 24, ali motivacije mu ne nedostaje.

Novak Đoković
foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

- Ljubav prema tenisu. I dalje uživam da se takmičim i borim za ovu državu. Postoje razne vrste motivacije. Prva je ova koju sam rekao, mislim da je ona najvažnije. Posle toga tu su ciljevi, rekordi, istorija. Tu je i igranje za svoju zemlju. Postoji dosta motivacije za mene.

U četvrtak je objavljeno da Eduardo Artaldi, Novakov dugogodišnji agent više nije član tima. Novak je dobio pitanje i na tu temu, ali je kazao da će uskoro objaviti saopštenje.

Novak Đoković
foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Kako je meč protiv Fokine odmicao, tako se i Novak osećao lagodnije na terenu.

- Mislim da je najviše u vezi sa lopticama. Brže su nego na US openu. Omoguće serveru da dođe do lakih poena. To sam ja radio danas, uvek sam servirao dobro kada mi je bilo potrebno. Postojao je period navikavanja. Kada imate Alehandra koji je ovde duže nego ja, duže se pripremao i imao plan. Nisam se osećao komforno na startu. Igrao sam pasivno, oslanjao sam se na servis. Najbolji moj period je od 4:1 do 4:6.

Đoković je poznat po znanju više jezika.

- U Istočnoj Evropi učimo više jezika u ranoj dobi. Zaljubljen sam u jezike. Mislim da iskazuje poštovanje kada znam barem nekoliko frazi jezika države koju posećujem. Pomaže da se povežete sa ljudima. Moj španski se poboljšava, govorim i nemački gde sam živeo u toku detinjstva. Italijanski i francuski naravno... Pokušavam da iskoristim ono što mi teniski život pruža - rekao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.