AUSTRALIJANCI HVALE NOVAKA: "Đoković se odvaja od velikana!" (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Fazry Ismail

lepe reči

AUSTRALIJANCI HVALE NOVAKA: "Đoković se odvaja od velikana!" (FOTO)

Zvanični sajt turnira u Melburnu nije štedeo lepe reči na račun srpskog tenisera

Objavljeno: 16:15h

Naslov koji je odjeknuo teniskim svetom – "Novak Đoković odvaja se od velikana", jasno ukazuje na to da je srpski teniser definitivno postao jedan od najvećih legendi u istoriji ovog sporta.

Zvanični sajt Australijan opena nije štedeo superlative dok je najavljivao dolazak Đokovića u Melburn 2024. godine, gde će pokušati da osvoji svoj 25. rend slem trofej, čime će se dodatno "osamiti" na vrhu večne liste, i među muškarcima i među ženama. Podsetimmo, samo još Margaret Kort ima impresivnih 24 grend slem titula. Tekst sa zvaničnog sajta turnira nije zaboravio da istakne Đokovićeve rekordne uspehe, kao na primer to što je postao prvi igrač u istoriji koji je četiri puta u jednoj sezoni osvojio tri grend slema.

Osim toga, Đoković se upisao u anale tenisa kao najstariji šampion US Opena u Open eri, s 36 godina i tri meseca. Njegovo finale u Njujorku bilo je čak 36. u Open eri, što ga čini jedinstvenim u istoriji. Takođe, Đoković je prvi igrač koji je deseti put igrao finale US opena. Njegova neverovatna stopa uspeha u Open eri iznosi impresivnih 89,4 posto kada su u pitanju grend slem turniri.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.