SRĐAN ĐOKOVIĆ JE PROŠAO KROZ PAKAO: "Davali su mi 1% šanse da preživim!"
Srđan Đoković, Foto: K1

auuu

SRĐAN ĐOKOVIĆ JE PROŠAO KROZ PAKAO: "Davali su mi 1% šanse da preživim!"

Imao sam sepsu krvi, vodu u plućima, gnojne apcese i dve bakterije - priča otac Novaka Đokovića

Objavljeno: 12:50h

Srđan Đoković je gostujući u emisiji „Preživeli“ na televiziji K1 otvorio dušu i govorio o svim usponima i padovima kroz koje su Đokovići kao porodica prolazili, tokom Novakovog puta ka samom vrhu svetskog tenisa.

Iako nikada nije rekao da mu je dosta tenisa, Srđan Đoković smatra da će Novakova teniska karijera trajati još najviše tri godine.

- Igraće još jedno dve do tri godine i mislim da će to biti dovoljno – rekao je Srđan na samom početku razgovora.

- Nikada se nije dogodilo da je rekao da mu je dosta tenisa. Na trening je zakasnio samo jednom, kada je imao osam godina, jer se zaigrao sa decom ispred zgrade. Kažnjen je bio nekoliko dana da ne sme da trenira i nikada više. Kako je radio sa šest godina, tako radi i dan danas. On je profesionalac nad profesionalcima. Njega je ESPN 2011. proglasio za najboljeg sportistu u istoriji sporta. Sport kojim se on bavi je sport glave 95 odsto. Svi nauče forhend i bekhend, a odigrati najrasterećenije kada je najvažnije, to mogu samo najveći šampioni, kao što su Novak, Nadal i Federer.

Novak Đoković
foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Petnaest godina Srđan Đoković je živeo Novakov život. U svemu tome, kako navodi, najviše su patili Marko i Đorđe, koji su u tom periodu bili dosta zapostavljeni.

- Dosta su patili, svi smo. Nije bilo šanse da se i njima posveti bar delić one pažnje, vremena i para, zato što je to sve, pod znacima navoda, pojeo Novak. Đole je bio veći talenat od Novaka kada je bio mali, a Marko radan vredan, snažan i imao je šansu da bude ozbiljan profesionalni igrač. Ta ogromna senka Novakova, koju Marko nije mogao da podnese je doprinela tome da on napusti profesionalni tenis i da ode i živi u Španiju. To je za mene bio težak udarac i dan danas je. Ipak, tako se dogodilo, nismo imali mogućnosti da ni delić onoga što je dato Novaku, posvetimo njima dvojici. Žao mi je zbog toga i patili su, ali nijedne sekunda oni to meni nisu zamerili, jer su zaista sjajni momci.

Novak Đoković, Marko Đoković, Srđan Đoković, Dijana Đoković, Jelena Đoković, Đorđe Đoković
foto: Starsport©

Novak je tokom karijere imao par nezgodnih povreda, zbog kojih je upadao u krize i dolazilo je do pada u igri. Srđan otkriva, kako su na njega, kao Novakovog oca, uticali svi ti negativni komentari, koji su tada bili u medijima.

- Mnogo je teško, kada to doživiš u svojoj zemlji. Kada to Novak doživljava, šta mi ostali da očekujemo. Ipak, mi smo odlučili da ostanemo da živimo ovde sa svojim narodom.

Srđan ističe da je često ulazio u očajanje zbog situacija u kojima su se nalazili na početku Novakove karijere, kao i da su te stresne situacije ozbiljno narušilo njegovo i Dijanino zdravlje.

Srđan Đoković, Dijana Đoković
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Novak nije bio upućen do svoje 17. godine sa kakvim problemima se susrećemo oko finansiranja njegove teniske karijere. Tada je saznao da su svi lokali koje smo imali u stvari iznajmljeni, kao i stanovi u kojima smo živeli, ali zato je on i uzor tom trećem svetu, jer je od samog početka bio normalan dečak. Mi smo obična srpska porodica koja nije imala nikoga iza sebe, osim nekoliko prijatelja koji su bili zaista fantastični i zahvaljujući njima, uspeli smo da izguramo sve do kraja. To su bili veliki stresovi. Godinama nisam spavao, pa se to na kraju odrazilo na moje i suprugino zdravlje. Dijana je pre jedno 12 godina imala ozbiljnih zdravstvenih problema, a ja pre 9. Sve to je nekako bio uslov da se dogodi, da bi se Novak napravio takav, kakav jeste – kaže Srđan i otkriva da su je zdravlje bilo ozbiljno ugroženo, kao i da su mu se lekari mesec dana borili za život, a davali su mu samo jedan posto šanse da će preživeti.

- Imao sam sepsu krvi, vodu u plućima, gnojne apcese i dve bakterije. Doktori su mi mesec dana davali jedan posto šanse da ću preživeti. Da me nisu prebacili u Minhen, teško da bih preživeo, jer nije bilo uslova za preživljavanje kod nas – zaključio je Srđan Đoković u emisiji „Preživeli“ na televiziji K1.

Bonus video:

06:25

ĐOKOVIĆ UNIŠTIO FRICA I PUBLIKU: Novak uz skandalozno ponašanje publike nije dao ni gram šanse Amerikancu

(Espreso/K1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.