"ĐOKOVIĆ JE UZURPATOR!" Reči Grend slem šampionke će mnogima otvoriti oči
Bartoli i Đoković, Foto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

pravo u metu

"ĐOKOVIĆ JE UZURPATOR!" Reči Grend slem šampionke će mnogima otvoriti oči

Nekadašnja Grend slem šampionka analizirala Novakovu godinu

Objavljeno: 23:53h

Iako je najbolji srpski teniser Novak Đoković jedini aktivni član "velike trojke", za mnoge debata o GOAT tituli još uvek nije gotova.

Međutim, posle Novakove herojke pobede u finalu Mastersa u Sinsinatiju, svima je mnogo jasnije da Srbin ima svoj put mimo Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Marion Bartoli, bivša šampionka Vimbldona je uvek na strani pravde, a to znači Novaka Đokovića.

Marion Bartoli
Marion Bartolifoto: AP

Francuskinja će biti u komentatorskoj ulozi na US Openu, a sada je analizirala čitavu Novakovu nakon osvajanja Mastersa u Sinsinatiju.

- Imam osećaj da mu je drugačije u Australiji zbog velike srpske zajednice koja živi tamo, ali na preostala tri Grend slema je veći izazov za njega. Mislim da se Novak uzdigne i postane jači kada je u nepovljnoj atmosferi - kazala je Bartoli, a onda u čitavu priču uključila Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Ljudi su navikli da se dva igrača suočavaju. Kada pogledate istoriju, tu su bili Borg i Mekinro, Sampras i Agasi, pa su naišli i Federer i Nadal. Nisu navikli na trećeg. Treći točak se gleda kao uzurpator. Želite da kažete da ste navijali za jednog ili drugog. Želite da kažete "navijao sam za Federera" ili "navijao sam za Nadala". Ne želite da dođe treća strana i odjednom osvoji sve. Sve je bilo oko tajminga. Ako pričate sa navijačima i igračima širom sveta, narod će vam reći da voli Novakovu ličnost i da poseduje toliko toga za poštovanje u igri. Ipak, za Rodžera gledaju da je elegancija, a za Rafu da je radnik koji je osvojio 14 puta Rolan Garos, tu nema mesta za trećeg - dala je svoju analizu Bartoli.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Ona je nastavila o toj temi velike trojke kojoj je prošlo vreme, ali Novaku lično nije.

- Novak je stekao poštovanje od svih, ali u smislu ljubavi, to je drugačije. Samo je u ljudskoj prirodi da bira jednu od dve strane, da nije potrebna treća. Kada bude završio karijeru, verovatno će stajati sam sa najvećim brojem Grend slem titula i sa svim šta je uradio u karijeri. Kako bih odgovorila na to, Đokovića još uvek ne možemo otpisati, možemo samo da kažemo da je na broju 23, a Alkaraz na samo dve. Možemo samo da kažemo da je dobro da Alkaraz i Holger Rune dolaze na scenu tako mladi i kompletni, mislim da će njih dvojica da preuzimu primat kada se Novak i Rafa penzionišu - rekla je Bartoli.

Bonus video:

06:43

NOVAK JE BESMRTAN: Đoković se vratio iz mrtvih i pobedio Alkaraza u finalu Sinsinatija!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.