"KAO DA SAM IGRAO PROTIV NADALA!" Đoković nije iznenađem igrom Alkarasa (FOTO)
Novak Đoković sa trofejem Mastersa u Sinsinatiju, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

"do kraja uzbudljivo"

"KAO DA SAM IGRAO PROTIV NADALA!" Đoković nije iznenađem igrom Alkarasa (FOTO)

Jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u karijeri – mentalno, emotivno i fizički, rekao je Novak

Objavljeno:

Novak Đoković na konferenciji za medije izneo je utiske posle pobede nad Karlosom Alkarasom i osvajanja Mastersa u Sinsinatiju.

- Neke faze meča je dobijao jedan, neke drugi – dobro sam počeo, pa sam se mučio fizički, a on je to iskoristio, imao je set i brejk. Dao mi je brejk posle, pomislio sam da imam šansu, borio sam se i verovao sam… U trećem setu sam imao šanse, meč lopta na 5:3 je bila neverovatna, to je bila ilustracija celog ovog meča. Jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u karijeri – mentalno, emotivno i fizički - počeo je Đoković.

Novak Đoković sa trofejem Mastersa u Sinsinatiju
Novak Đoković sa trofejem Mastersa u Sinsinatijufoto: EPA/ MARK LYONS

Ne iznenađuju ga partije Španca.

- Više me ne iznenađuje, možda me je iznenađivalo krajem prošle ili početkom ove godine. Impresivno je kako dobija velike mečeve, uvek je hrabar u najvažnijim trenucima. Treba mu skinuti kapu, igra zrelo i toliko dobro se nosi s pritiskom za nekoga ko ima 20 godina. Osećaj koji imam na terenu podseća me malo na osećaj koji sam imao kada sam igrao protiv Nadala – kada smo bili u zenitu naših karijera, svaki poen je borba, osećaš da u celom meču nećeš dobiti pet lakih poena, već da moraš da zaradiš svaki poen, svaki udarac – nezavisno od uslova, ali na sporim terenima još više - kaže Đoković.

Jedan drugog su terali do krajnjih granica izdržljivosti.

- Voleo bih da sam u nekim momentima bio agresivniji, ali jedna stvar je analizirati, potpuno druga biti na terenu i iskusiti sve što se dešava, pa u tom trenutku doneti pravu odluku taktički. Pri tom znajući da će on stići svaku moguću loptu, pa i ta meč lopta – terao sam ga od ugla do ugla, mislim da sam odigrao i solidan volej, a on je bio tu za čas i napravi pasing. Svi naši mečevi su bili takvi da se igralo do kraja uzbudljivo – sve je bolje, moramo obojica da prihvatamo taj izazov ako želimo velike titule - rekao je Đoković.

Novak Đoković tokom meča sa Karlosom Alkarasom
Novak Đoković tokom meča sa Karlosom Alkarasomfoto: EPA/MARK LYONS

Objasnio je i čime nije bio zadovoljan u Sinsinatiju.

- Nisam servirao dobro kao tokom nedelje, ali igrao sam četiri meča uveče – sada je bilo vruće, na momente neizdržljivo, sa odsjajom sunca… Teško je u takvim trenucima sprovesti u delo ono što želiš, jer se osećaš tromo. Otežao sam sebi život time što mi nije išao servis, malo sam i miksovao, izlazio napred posle drugog servisa dok je on stajao pozadi na riternu. Onda je on počeo da ulazi u teren, da me pritiska, na 5:4 u trećem sam odigrao jako loš gem na servisu – na meč lopti (dupla greška), mislim da mi je to najsporiji servis u životu… Stegao sam se, nema sumnje. Kada igraš ovakve mečeve, ne možeš uvek da budeš slobodan u umu da radiš ono što zamisliš, doći će i takvi trenuci – moraš da radiš da izađeš iz toga, mentalno to mnogo utiče i ponosan sam kako sam reagovao na 5:6, i posle u taj brejku - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:36

LUKSUZNI GLISER ĐOKOVIĆ NAZVAO PO ĆERKI: Na njemu Novak i porodica imaju SVE ŠTO POŽELE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.