ALKARAS PREŽIVEO 3 SATA PAKLA: Amerikanac ga opet mučio, ali Karlitos se osvetio za Toronto!
Karlos Alkaras, Foto: Leslie Billman / Zuma Press / Profimedia

masters u sinsinatiju

ALKARAS PREŽIVEO 3 SATA PAKLA: Amerikanac ga opet mučio, ali Karlitos se osvetio za Toronto!

Treći set je opet pokazao mentalnu snagu Alkarasa i sposobnost da se brzo resetuje

Objavljeno:

Fenomenalan meč osmine finala mastersa u Sinsinatiju odigrali su Karlos Alkaras i Tomi Pol.

Španac je na kraju uspeo da se revanšira domaćem teniseru za poraz u četvrtfinalu Kanada opena pre manje od nedelju dana, teškom mukom - 7:6 (6), 6:7 (0), 6:3.

Amerikanac (26) je opet pokazao da nikako ne leži Karlitosu Alkarasu kog je pobedio i na Kanada openu 2022, samo u Montrealu, ali sada im je međusobni skor 2-2.

Od početka meča je bilo jasno da će biti vrlo neizvesno i tesno. Pol je poevo 5:2 iako je spasavao brejk lopte, ali je tu stao i malo je falilo da ga Alkaras brejkne za 6:5 - imao je tri vezane brejk lopte.

Ipak se otišlo u taj-brejk, ništa manje uzbudljiv, u kom je Španac iskoristio drugu set loptu - 8:6.

U drugoj deonici je tek viđena drama i naizmenični brejkovi. Pol je propustio set loptu na svoj servis kod 5:4, da bi onda spasao dve meč lopte Alkarasa na 5:6. U novom taj-brejku je Amerikanac oduvao rivala - 7:0.

Treći set je opet pokazao mentalnu snagu Alkarasa i sposobnost da se brzo resetuje, baš kao u duelu sa Tompsonom u osmini finala. Prvi teniser sveta nije 13. na ATP listi prepustio nijednu brejk loptu, a sam je napravio dva brejka i prošao dalje.

U četvrtfinalu će igrati protiv Maksa Pursela iz Australije koji je sa 2:0 pobedio veterana Stena Vavrinku. Preostali parovi su Hurkač - Popirin, Zverev - Manarino i Đoković - Fric.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.