VREME JE: Novak Đoković pokreće REVOLUCIJU
Novak Đoković, Foto: EPA/Tolga Akmen

nema odustajanja

VREME JE: Novak Đoković pokreće REVOLUCIJU

Srpski teniser se oglasio i otkrio principe svoje organizacije

Objavljeno: 21:49h

Organizacija PTPA koju vodi najbolji srpski teniser Novak Đoković želi da omogući svim teniserima da ostvare svoja prava i da unapredi položaj onih nižerangiranih i mladih u usponu.

Iako je često na udaru kritika teniske javnost, na teret mu stavljaju da unosi raskol na Tur, on je jasno izneo svoj stav i planove.

Đoković je u ime svoje organizacije objasnio na koji način funkcioniše PTPA i zašto je za tenisere i teniserke na turu važno da uzmu učešća i aktivnije se uključe u rad ove organizacije.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Neil Hall

- Vreme je pravo i pravo je već neko vreme, da budem iskren. Ali, u smislu organizacije i strukture PTPA, vreme je bolje nego što je ikad bilo. Imamo odličan tim ljudi. Rastemo kada je reč o brojkama, članovima tima. Pokušavamo da našu strukturu učinimo perfektnom, kao i našu strukturu i menadžment, kako bismo pokazali igračima, primarno, ali i celom teniskom ekosistemu da smo kredibilna organizacija koja je tu i ne igde nigde. Rastemo, evoluiramo, razvijamo se i borićemo se za prava igrača da imaju mnogo bolje mesto za stolom za kojem se donose odluke, bez obzira na oblast i temu o kojoj govorimo u svetu tenisa, muškom i ženskom.

Novak je objasnio da članstvo u PTPA svakom od igrača donosi mogućnost da ostvari svoja prava, ali i poboljša uslove u kojem se svi teniseri takmiče.

- Kao igrač, razumem kroz šta prolaze igrači. Igram profesionalno tenis već 20 godina. Bio sam u Savetu igrača, kao što sam rekao, bio sam predsednik tog saveza godinama. Znam kako se stvari kreću i kako funkcionišu. Osećam da je apsolutna potreba da postoji organizacija koja 100 odsto predstavlja prava igrača. Sada je imamo. To je bio zadatak više od 20 godina, za različite generacija igrača. Iz različitih razloga nisu uspeli da imaju organizaciju igrača. Sada je imamo. I, pozivam sve igrače da prepoznaju ovu činjenicu.

- Najveća briga igrače je da, ako potpišu i podrže PTPA da će imati problem sa ATP i WTA, a to nije slučaj. Već smo razgovarali sa igračima kroz sastanke, e-mailove... Pokušavamo da komuniciramo što je više moguće, svi mi koji smo uključeni u PTPA. I, nastavićemo, jer je to proces i potrebno je vreme. Ne smemo da zaboravimo da su, osim igrača, tu i turniri, agenti, porodice, roditelji, svi koji im pomažu. Znate, posebno mladi igrači ne žele da rizikuju previše, da budu konzervartivni, da se fokusiraju na igranje mečeva. Ne žele da izgube što su zaradili i ono čega su deo. Ja to razumem i ne osuđujem. Ali, moram da ponovim, podržavanjem PTPA, podržavate sebe i svoju budućnost. Ne samo sebe, već interes svih, svih igrača.

BONUS VIDEO:

00:42

Novak Đoković probao novi ekstremni sport, mnogi ne bi imali hrabosti

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.