DA LI BISTE POGODILI? Ovo je prava visina prvog tenisera sveta!
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

smanjuje se?

DA LI BISTE POGODILI? Ovo je prava visina prvog tenisera sveta!

Možda bi ATP mogao da odradi još jedno, krajnje precizno merenje i tako otkloni dileme Špančevoj armiji navijača

Objavljeno: 14:18h

Karlos Alkaras se vrtoglavom brzinom popeo u top 30, pa top 10 ATP liste, da bi osvajanjem Ju-Es opena 2022. postao najmlađi broj 1 u Open eri.

Mladi Španac je prvo mesto na ATP listi sačuvao i posle Vimbldona jer je u finalu pobedio Novaka Đokovića, ali što se tiče ATP-ja Karlitos ne napreduje svuda.

Jeste Alkaras (20) izašao iz tinejdžerskog doba i verovatno više ne raste, ali niko ne bi očekivao da se smanjuje. A baš tako je ATP sugerisao Karlosovim navijačima kada je smanjio njegovu zvaničnu visinu na svom sajtu!

Karlos Alkaras, Karlos Alkaraz, Novak Đoković
foto: EPA/YOAN VALAT

Naime, do jula 2022. navodili su da je Alkaras visok 185 centimetara, da bi to onda promenili na 183 cm.

Šalu na stranu, verovatno je u pitanju samo greška pri prvobitnom merenju, možda je odrađeno traljavo jer tada Karlos još nije bio zvezda kakva je nagovestio da će biti već leta 2022.

S obzirom da je u pitanju jedini "legitimni" naslednik Federera, Nadala i Đokovića, možda bi ATP mogao da odradi još jedno, krajnje precizno merenje i tako otkloni dileme Špančevoj armiji navijača koja je sve veća i koju zanima svaka pojedinost o Alkarasu, pa i ova.

Uz ovo, treba reći da je Karlos zvanično težak 74 kilograma, rođen je petog maja 2003. u El Palmaru u Mursiji gde i danas živi sa roditeljima i trojicom braće. Trener mu je bivši broj jedan i šampion Rolan Garosa 2003, Huan Karlos Ferero.

Karlos Alkaras
foto: Printscreen/ATP

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.