HRVAT IMA ČUDNU LOGIKU: "Federer je NAJBOLJI U ISTORIJI! Đoković je USPEŠNIJI, ali pogledajte primer Džordana..."
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

suludo

HRVAT IMA ČUDNU LOGIKU: "Federer je NAJBOLJI U ISTORIJI! Đoković je USPEŠNIJI, ali pogledajte primer Džordana..."

"Novakovi rezultati ne prevazilaze ono što je uradio Federer"

Objavljeno:

Rafael Nadal 2020. pa onda Novak Đoković 2021. su stigli rekord od 20 grend slemova Rodžera Federera. Španac je onda pobegao na 22, pa Nole prestigao i njega i zasad je na 23 mejdžora, dok je Švajcarac penzionisan.

Ipak, Federerovi navijači su od momenta kad im je postalo jasno da će Rodžer izgubiti glavnu, grend slem trku počeli da ističu neke druge stvari kao parametre za titulu najboljeg ili najvećeg tenisera svih vremena (GOAT).

Njima se priklonio i Ivan Ljubičić, što ne čudi s obzirom da je bio Federerov trener u završnom delu njegove karijere.

- Ko je najbolji u istoriji? Za mene je to onaj koji je najviše uticao na sport kojim se bavi. Možda nisam objektivan, ali postoji velika razlika između toga da li ste najbolji ili najuspešniji. Đoković je uspešniji, ali pogledajte primer Majkla Džordana pa ćete znati o čemu govorim. On nema najviše titula u istoriji, ali ga svi smatraju najvećim. Dakle, Novakovi rezultati ne prevazilaze ono što je uradio Federer - kazao je Hrvat pa dodatno pojasnio svoj stav: - Divim se Novakovoj odlučnosti, žaru koji ima u očima, upornosti... Njegova svakodnevna potraga za ravnotežom i sposobnosti da se napaja negativnim stvarima oko sebe, to je zapanjujuće. Uvek traži dodatni podsticaj. Ipak, niko se Rodžeru neće približiti po tome koliko je dao tenisu. Čovek je 19 godina zaredom bio najomiljeniji igrač na turu. Sumnjam da u sportu postoje osobe koje su bile toliko voljene i koje su toliko uticale na ljude kao što je to Rodžer radio - zaključio je Ljubičić.

Ivan Ljubičić, Novak Đoković
foto: EPA/Ali Haider

Bonus video:

04:04

PONAŠANJE SUDIJA JE ZA OSUDU! Teniski analitičar: JEDNA STVAR se NIKAD u istoriji nije čula iz publike i to BAŠ KAD NOVAK SERVIRA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.