MARJAN VAJDA OVO NIKADA NE RADI: Slovak uputio kritike posle Đokovićeve rekordne titule, svi u čudu
Vajda i Đoković, Foto: EPA/Andreu Dalmau

au!

MARJAN VAJDA OVO NIKADA NE RADI: Slovak uputio kritike posle Đokovićeve rekordne titule, svi u čudu

Teniski trener nije mogao da prećuti

Objavljeno: 13:53h

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Marjan Vajda je odmah poslao čestitku bivšem "učeniku" po osvajanju Rolan Garosa i obaranja novog rekorda.

Vajda i Đoković su sarađivali skoro 15 godina, a teniski stručnjak je bio oduševljen novim Novakovim dostignućem.

- Odmah posle meča sam mu poslao glasovnu poruku. Rekao sam mu da sam veoma srećan što je osvojio 23. titulu. Nekoliko sati kasnije mi je odgovorio da to zaista ceni, da ne zaboravlja da sam i dalje deo njegovog tima i porodice. Divne, dirljive reči. I ja sam uživao u tome kako je suvereno osvojio titulu na šljaci, na najtežoj podlozi i za njega najtežem Grend slemu - rekao je Vajda za slovački "Šport".

Novak Đoković, Marijan Vajda
foto: EPA/Andreu Dalmau

Rodžer Federer je prošle godine odmah čestitao Nadalu 22. Grend slem, dok je Đoković morao da sačeka.

Vajda je to prokomentarisao na način na koji to inače ne radi...

- Trebaće mu vremena da zvanično prizna da je Đoković najbolji igrač svih vremena. U to sada nema sumnje. Sa ovom formom i prethodnim rezultatima na Vimbldonu, Novak je na putu ka još jednoj titulu za nekoliko nedelja u Londonu. Ne bih diskutovao o odnosima sa Federerom, ali sve to zavisi od veličine igrača da prizna da je Đoković bolji.

Đoković spada u red najvećih sportista sveta ikada.

Marijan Vajda, Novak Đoković
foto: EPA/Andrej Cukić

- Kao pojedinac spada u najbolje sportiste u istoriji. Četiri puta je pobedio u izboru za sportistu godine. Kada analiziram šta smo zajedno uradili, koliko je toga žrtvovao, kakav je sportista i kroz šta je prošao, nazvao bih ga tako.

Pred Novakom su naredni izazovi, a jedan od njih je i napad na kalendarski Slem.

- Ima ogromne šanse na Vimbldonu, odlučiće psiha i u SAD. Tamo će konkurencija biti jača, za razliku od one na travi. Alkaras je opasan defanzivac na betonu, vraća se i Zverev, Medvedev će biti bolji. Novak će imati mnogo jaču konkurenciju u Njujorku. Ove godine se ne održavaju Olimpijske igre kao u Tokiju 2021, pa Novak neće napraviti istu grešku - rekao je Vajda.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.