SAD SMO SVE DOŽIVELI! Britanci "zaratili" oko Đokovića, odjeknuo tekst koji morate da pročitate
Novak Đoković, Foto: EPA/Caroline Blumberg

ovo niko nije očekivao!

SAD SMO SVE DOŽIVELI! Britanci "zaratili" oko Đokovića, odjeknuo tekst koji morate da pročitate

Nisi svi Britanci isti

Objavljeno: 21:09h

Voleli ga ili ne, mnogi kritičari Novaka Đokovića su priznali da je najbolji svih vremena koji je uzeo reket u ruke!

Naravno, nekima ni 23. Grend slem titula i nebrojeno drugih rekorda nije bilo dovoljno da tu njima tešku činjenicu prihvate i tako prekinu GOAT debatu za sva vremena.

U ponedeljak je u britanskom Gardijanu izašao sraman tekst koji kaže da Novak ne može da bude "najbolji svih vremena".

Brojevi osvojenih Grend slemova kaže novinar Gardijana nisu pravi pokazatelj dominacije i nadmoći. Ipak, ima u Britaniji i onih koji možda nerado, ali priznaju da je Đoković pokazao šta znači biti najbolji na svetu.

Šef sportskog sektora Telegrafa Oliver Braun kaže lako i jednostavno "ako Tom Brejdi kaže da je Srbin najbolji, onda je to meni dovoljan pokazatelj".

Jelena Đoković, Tom Brejdi, Srđan Đoković, Dijana Đoković, Goran Ivanišević, Goran Đoković, Tara Đoković, Stefan Đoković
foto: EPA/Caroline Blumberg

Braun piše kako je činjenica da je Brejdi bio u Đokovićevom boksu, odmah pored supruge Jelene dovoljan pokazatelj da se zaista radi o najboljem teniseru svih vremena. Oliver vidi Toma Brejdija kao neuništivog sportistu.

- Đoković je kao i uvek bio darežljiv u pohvalama prema Nadalu i Federeru, za koje je objasnio da su ga terali da bude kvalitetniji i konstantniji. Zaista zapanjujuća je statistika da su za 20 godina ova trojica sportista osvojila 65 od 76 Grend slemova. Kako je Đoković sam na vrhu liste po broju Grend slemova treba ga gledati kao najboljeg svih vremena. Ne govore to samo sirovi brojevi već i različitost koju je morao da savlada. Na tri od poslednjih 11 slemova je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je bilo zabranjeno da igra zbog politike o nevakcinisanim strancima - piše u tekstu.

Oliver Braun napominje i kako je Đoković u Australiji bio žrtva političkog oportunizma tadašnjeg premijera Skota Morisona koji je izgubio kancelariju, dok je Đoković iako demonizovan u Australiji osvojio titulu 12 meseci kasnije.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

- Tamo gde bi se mnogi teško nosili sa krstom koji treba da nose, Novak svaku kontroverzu koristi kao motivaciju da se bori još žešće. Imao je kontroverzu kada se njegov otac deklarisao kao za Putina, a on je u Australiji dobio Rubljova u tri seta. Bio je izviždan zato što je u Parizu tvrdio da je Kosovo i dalje deo Srbije, ali je dobio svakog igrača uključujući i Alkarasa.

Braun takođe pominje i 2017. u kojoj je Đoković zbog navodnih privatnih problema imao probleme i sa formom i ranim ispadanjima sa Grend slemova. Pominje da je uvek imao publiku protiv sebe, da su na tri vimbldonska finala navijači bili za Federera ali da je Novak svaki put dobio.

- U šest taj-brejkova na Rolan Garosu nije imao ni jednu neiznuđenu grešku. Taj nivo psihološkog šita sa kojim niko ne može da živi - poentirao je novinar.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.