POGLED KA ISTORIJI: Novak ima mnogo motiva da u nedelju osvoji Rolan Garos!
Novak Đoković, Foto: EPA/Yoan Valat

rekordi na vidiku

POGLED KA ISTORIJI: Novak ima mnogo motiva da u nedelju osvoji Rolan Garos!

Rival u meču za titulu biće mu Kasper Rud

Objavljeno: 18:00h

Novak Đoković u nedelju će igrati svoje 34. finale na Grend slem turnirima i pritom će pokušati da još jednom prepraviti knjige teniskih rekorda. Rival u meču za titulu biće mu Norvežanin Kasper Rud, igrač sa kojim je do sada sastao četiri puta i slavio u sva četiri meča bez izgubljenog seta.

Srpski teniser je u karijeri osvojio 22 Grand slem titule, isto koliko i Rafael Nadal, sa kojim deli prvo mesto po uspešnosti na turnirima najjače kategorije.

Eventualni uspeh u nedelju doneo bi mu prvo mesto na ATP listi i rekordnu brojku najvažnijih titula za koju se verovalo da je niko nikad neće “dohvatiti”.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

Osim toga, Đoković ima priliku da postane prvi teniser u istoriji koji je barem triput osvojio svaki od četiri Grand slem turnira. Apsolutno je dominantan na Australijan openu, na kojem ima 10 titula, moćan je i na Vimbldonu sa sedam trofeja, a tri puta osvojio US open. Ako u nedelju pridoda uspesima iz 2016. i 2021. novi trofej na Rolan Garosu i taj će turnir osvojiti treći put.

1 / 3 Foto: EPA/Mohammed Badra

Dakle, osvajanje Rolan Garosa vraća Novaka i na prvo mesto ATP liste kojom bi počeo rekordnu 388. nedelju na vrhu. Tu drugo mesto drži Rodžer Federer sa 310 nedelja... a da, Švajcarac ima 20 grend slem titula u karijeri.

Uz sve to, Đoković igra i za dodatnih 1,15 miliona dolara, koliko donosi osvajanje trofeja. Isto toliko već je zaradio plasmanom u finale.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.