ŠOK POTEZ ALKARASA: Đokovićev glavni rival u Parizu ima problem?
Karlos Alkaras, Foto: Antonietta Baldassarre/Insidefoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

opa

ŠOK POTEZ ALKARASA: Đokovićev glavni rival u Parizu ima problem?

Kao i Novak, Karlos je sa prvom preprekom u Bulonjskoj šumi imao samo manjih problema u trećem setu, ali je sa 3:0 savladao Italijana Kobolija

Objavljeno:

Karlos Alkaras je uz Novaka Đokovića glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, u odsustvu svog starijeg zemljaka, "Kralja šljake" Rafaela Nadala, koji je 14 puta slavio na pariskom grend slemu.

Navijače 20-godišnjeg Španca je možda zabrinula vest da njihov ljubimac ovog utorka neće trenirati kako je prvobitno planirano, već odmarati između mečeva prvog i drugog kola Frenč opena.

Kao i Đoković, Alkaras je sa prvom preprekom u Bulonjskoj šumi imao samo manjih problema u trećem setu, ali je sa 3:0 savladao Italijana Kobolija.

Umesto uobičajenog treninga na slobodan dan u prvoj nedelji grend slema, Karlitos je zakazao samo rad u teretani i sesiju sa svojim fizioterapeutom Huanhoom Morenom, prenela je madridska "Marka".

Španci objašnjavaju da je to zato što je Alkaras ove sezone već odigrao 14 mečeva na fizički najzahtevnijoj podlozi, šljaci.

Međutim, vredi podsetiti na činjenicu da je Alkaras najpre preskočio ATP finale zbog povrede mišića stomaka, pa onda Australijan open zbog povrede tetive, da bi se u aprilu povukao sa mastersa u Monte Karlu zbog problema sa levom šakom.

Španac će u sredu u drugom kolu Garosa igrati protiv Japanca Tara Danijela.

Bonus video:

01:15

Uništen mural posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću u Orahovcu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.