NOVAK ISKREN DO KOSKE: Kao da sam u areni sa lavovima!
Novak Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

PRIJA MU ITALIJA

NOVAK ISKREN DO KOSKE: Kao da sam u areni sa lavovima!

Najbolji teniser sveta u prestonici Italije brani trofej koji je osvojio prošle godine kada je u velikom finalu savladao grčkog igrača Stefanosa Cicipasa

Objavljeno:

Novak Đoković će ove nedelje započeti pohod na sedmu titulu na Mastersu u Rimu.

Najbolji teniser sveta u prestonici Italije brani trofej koji je osvojio prošle godine kada je u velikom finalu savladao grčkog igrača Stefanosa Cicipasa.

Novak je pred start turnira govorio za prestižni "Gazeta delo Sport".

Priznao je da obožava da igra u Rimu.

- Svakako da je jedno od najlepših sećanja ta prva titula 2008. godine, kada sam u finalu pobedio Vavrinku. Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od najlepših i najvažnijih turnira. Tada još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na Pjetranđeliju, što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Imao sam set zaostatka protiv veoma jakog rivala, ali uspeo sam da se oporavim, dokazavši da mogu da budem dobar i na šljaci. Svakako da se i drugih mečeva sećam sa zadovoljstvom, posebno onih protiv Federera i Nadala, jer pobediti njih je uvek imalo posebnog značaja, oni su protivnici koji su me pratili celog života - rekao je Đoković.

Novak Đoković sa peharom Mastersa u Rimu
Novak Đoković sa peharom Mastersa u Rimufoto: Profimedia

Italijan Rikardo Pjati bio je jedan od Srbinovih trenera na početku karijere, a Novak je u tom periodu i naučio italijanski jezik.

- U vašoj zemlji ima svega: tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno za tenisom. Italija je naprečac osvojila moje srce. Prvo geografski, moja zemlja Srbija je blizu, skoro u susedstvu, uvek sam sa posebnom pažmnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije.

Italijani su uvek pružali veliku podršku Đokoviću, a on priznaje da ne bi voleo da se sastane sa nekim od domaćih tenisera.

- Da vam kažem, kada neko od vaših igrača igra na Foro Italiku, to je neverovatno. Ta podrška vas tere da često igrate iznad svojih granica. Istovremeno, kao protivnik, nikad ne želite sa druge strane mreže Italijana, jer vam se čini da se borite u areni sa lavovima - rekao je Novak, a potom i zaključio:

- Ne znam koliko ću još biti gladan titula, mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše.

02:10

OVO SU OMILJENE PESME PORODICE ĐOKOVIĆ! Sofronijević konačno otkrio: Bez ove 3 ne prolazi veče, A JEDNA JE APSOLUTNI HIT

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.