OBJAVLJEN ŽREB ZA MASTERS U RIMU: Đokoviću na putu ka odbrani titule stoje 3 mlada "lava", sve JAČI od jačeg!
Novak Đoković, Foto: EPA/Ian Langsdon

biće pakleno

OBJAVLJEN ŽREB ZA MASTERS U RIMU: Đokoviću na putu ka odbrani titule stoje 3 mlada "lava", sve JAČI od jačeg!

Špancu će biti dovoljan nastup na rimskoj šljaci da po okončanju turnira ponovo uzme od Srbina broj jedan na ATP listi, ali obojici je trenutno fokus na podizanju formu za Frenč open i osvajanju titula

Objavljeno: 19:57h

Rafael Nadal je odlučio da preskoči i poslednji veliki turnir pred Rolan Garos - masters u Rimu, pa su glavni favoriti za trofej u prestonici Italije, branilac titule Novak Đoković i razigrani Karlos Alkaras.

Mladom Špancu će biti dovoljan nastup na rimskoj šljaci da po okončanju turnira ponovo uzme od Srbina broj jedan na ATP listi, ali obojici je trenutno fokus na podizanju formu za Frenč open i osvajanju titula.

Obavljen je žreb za masters u Rimu, a Novaka u drugom kolu (u prvom je slobodan) čeka bolji iz duela Van Aš - Ečeveri.

Novak Đoković
foto: Starsport©

U trećem kolu prvi nosilac bi mogao na Stena Vavrinku ili Grigora Dimitrova. U osmini finala se predviđa ili Kameron Nori ili Aleks De Minaur.

Đoković bi u četvrtfinalu mogao na tinejdž senzaciju iz Danske, Holgera Runea ili Feliksa Ože-Alijasima.

U polufinalu se očekuje Janik Siner ili Kasper Rud, a u finalu, naravno, Alkaras.

Dakle, Nole bi do titule verovatno morao da pobedi trojicu igrača od kojih se očekuje da naslede njega, Rafu i Rodžera Federera - Alkarasa, Runea i Sinera.

U Alkarasovoj polovini žreba su Danil Medvedev koji nije ni blizu opasan na šljaci kao na tvrdoj podlozi, Stefanos Cicipas koji je u lošoj formi još od finala Australijan opena, ali i Andrej Rubljov koji je osvojio Monte Karlo i igrao finale Srpska opena.

Tu je i Aleksander Zverev koji polako vraća najbolju formu, ali i Dušan Lajović koji je u Banjaluci pobedio Đokovića, a u Madridu Ože-Alijasima. Duci će na startu Rima igrati protiv Nuna Boržeša.

Dušan Lajović
foto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Filip Krajinović je u Novakovoj polovini i startovaće mečom sa Martonom Fučovičom, a sa Đokovićem bi mogao da se sastane u osmini finala.

Miomir Kecmanović je kao 30. nosilac slobodan u prvom kolu, a u drugom ide na boljeg iz duela veterana Endi Mari - Fabio Fonjini.

Laslo Đere će igrati protiv Konstana Lestjena.

Bonus video:

00:45

Đoković trenirao sa Međedovićem

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.