POSVAĐALI SE ČIJA JE VEĆA: Ovaj detalj je pokrenuo STRAŠNU polemiku u svetu tenisa! (FOTO)
Karlos Alkaras prima rođendansku tortu u Madridu, Foto: Oscar J Barroso/Dppi / Zuma Press / Profimedia

RASPRAVA

POSVAĐALI SE ČIJA JE VEĆA: Ovaj detalj je pokrenuo STRAŠNU polemiku u svetu tenisa! (FOTO)

Obožavaoci su ostali šokirani nakon što su videli slike rođendanskih torti koje su dobili Arina Sabalenka i Karlos Alkaras

Objavljeno: 12:46h

Finalisti Mastersa u Madridu u muškom i ženskom singlu, Karlos Alkaras i Arina Sabalenka, proslavili su rođendane 5. maja.

Obožavaoci su ostali šokirani nakon što su videli slike rođendanskih torti teniskih zvezda, jer je Alkarasova rođendanska torta izgledala mnogo veća i veličanstvenija od Sabalenkine.

Jedan navijač je razliku nazvao „zapanjujućom“. Navijači su istakli i da Sabalenka i Alkaras imaju isti broj grend slem titula i da su isto rangirani pa im nije jasno zbog čega je napravljena tolika razlika.

Sabalenka se nije žalila zbog veličine torte, pretpostavljamo da joj to nije toliko bitno, ali je u njenu odbranu stala sunarodnica iz Belorusije Viktorija Azarenka. Ona je podelila fotografije Karlosa i Arine i potencirala je da je to još samo jedna potvrda rodne neravnopravnosti u sportu, ali i u svetu.

- Ne može se preciznije objasniti tretman - napisala je Arina Sabalenka i time pokrenula lavinu komentara.

Mnogi su stali u zaštitu Karlosa Alkarasa, za koga kažu da nije ništa kriv, dok su sa druge strane brojne i žene koje su u metafori torte videle veće probleme o kojima se nedovoljno priča. Videćemo da li će organizatori to pokušati da poprave i kako, a večeras od 18.30 nas čeka finale između Sabalenke i Švjontek, dok je u nedelju muško finale između Alkarasa i Štrufa (18.30).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.