SVE JE KRENULO POSLE TRENINGA SA NAJBOLJIM IGRAČEM SVETA: "Verujte mi, ja sam mali Đoković!"
Novak Đoković, Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

VELIKI TALENAT

SVE JE KRENULO POSLE TRENINGA SA NAJBOLJIM IGRAČEM SVETA: "Verujte mi, ja sam mali Đoković!"

Mladi italijanski teniser Mateo Arnaldi je u Madridu zabeležio rezultat o kojem se priča

Objavljeno: 21:00h

Mladi italijanski teniser Mateo Arnaldi kroz kvalifikacije je stigao do glavnog žreba Mastersa u Madridu, a onda je u drugom kolu eliminisao trećeg nosioca Kaspera Ruda maksimalnom pobedom.

Arnaldi je napravio veliki iskorak 2022. godine, kada se kvalifikovao za Finalni turnir nove generacije. Već tada je skrenuo pažnju na sebe, a sada je u Madridu zabeležio rezultat o kojem se priča, pošto je u drugom kolu eliminisao Kaspera Ruda, prošlogodišnjeg finalistu Rolan Garosa.

Taj rezultat bio je povod da se malo više istraži o karijeri 22-godišnjaka i utvrdi da je njegov uspon zapravo krenuo posle jednog treninga sa Novakom Đokovićem pred Masters u Rimu prošle sezone.

- Đoković je oduvek bio moj idol, u Rimu sam ga čak zagrevao pre meča, on mi je referenca. Rekao bih da postoje neke sličnosti u našoj igri. Verujte mi, ja sam mali Đoković - rekao je Arnaldi tada.

Mateo Arnaldi
foto: EPA/Matteo Bazzi

- I ja sam odrastao na tvrdim podlogama, onda smo početkom godine počeli da igramo više i u dvorani, iako su moji najbolji rezultati do sada bili na šljaci. US open i Australijan open ostaju grend slem turniri koje sanjam da osvojim.

Italijan je zaista pokazao sjajnu elastičnost po kojoj je dobro poznat srpski as. Za Arnaldija je takmičenje u Madridu ipak završeno u nedelju, kada je u trećem kolu bolji od njega bio Đaume Munar, posle tri seta.

BONUS VIDEO:

00:42

Novak Đoković probao novi ekstremni sport, mnogi ne bi imali hrabosti

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.