SVE JE POČELO U BEOGRADU: Marjan Vajda ČINI ČUDA i bez Đokovića
Vajda i Đoković, Foto: Profimedia

svaka čast!

SVE JE POČELO U BEOGRADU: Marjan Vajda ČINI ČUDA i bez Đokovića

Slovak u polufinalu, dok je Đoković završio učešće

Objavljeno: 22:34h

Slovački teniser Aleks Molčan je savladao srpskog asa Lasla Đerea, i tako se plasirao u polufinale Srpska opena.

Mladi as je govorio o svom treneru, Marjanu Vajdi koji je bio deo istorije sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem.

Moččan kaže da je mu je saradnja sa Vajdom značajno unapredila karijeru.

- Vajda je fenomenalna osoba, ekstremni profesionalac, dobar trener i čovek. Ne pričamo samo o tenisu, već i o životnim stvarima. Verujem mu 100 posto. Veoma sam mu zahvalan na svemu, kao i celom timu. Radimo svakodnevno na svemu što ne valja da ispravimo i to jako. Poštujemo se, uživam u treninzima sa njim. Nadam se i velikim rezultatima.

Aleks Molčan
Aleks Molčanfoto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Na pitanje da li veliki treneri garantuju i vrhunske rezultate, Molčan je imao spreman odgovor.

- Teniski trener je veoma bitan, ali to ne znači da će igrač koji radi sa njim sigurno biti u top 10 na svetu. Svaki teniser je drugačiji, kao osoba, igrač. Nije lako sve uskladiti. Ipak, Marijan je veliki profesionalac, pokazao mi je kako i šta bi trebalo da radim. Pokazao mi je pravi profesionalizam. Slušam ga i verujem mu, volim da sarađujem sa njim.

Učestvovao je Molčan i na turniru u Beogradu, za koji je imao samo reči hvale. On je 2021. kroz kvalifikacije u glavnom gradu Srbije stigao do prvih ATP bodova.

Vajda i Đoković
Vajda i Đokovićfoto: EPA/Andreu Dalmau

- Nekad sam igrao, četvrtfinale, polufinale čelendžera, a posle Beograda poraslo mi je samopouzdanje. Definitivno, taj turnir mi je promenio karijeru. Počeo sam da verujem u svoju igru. Otkako sam počeo da verujem u sebe, igrao sam skoro svaki turnir dobro. Oko Beograda sam bio 180. na listi, bio sam daleko od Top 100, bila je i korona i morao sam mnogo bodova da osvajam. Te godine mi je trebalo 700 bodova da uđem u Top 100. Imao sam samopouzdanje posle tog turnira i on mi je sigurno promenio karijeru - zaključio je Molčan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.