ROLAN GAROS DONEO VAŽNU ODLUKU: Kako li će Novak reagovati?
Novak Đoković, Foto: Profimedia

PROMENA TERMINA

ROLAN GAROS DONEO VAŽNU ODLUKU: Kako li će Novak reagovati?

Turnir u Parizu se održava od 28. maja do 11. juna

Objavljeno: 17:39h

Mečevi u večernjem terminu na Rolan Garosu ove sezone počinjaće pola sata ranije, potvrdila je direktorka turnira Ameli Morezmo.

Ona je navela da će mečevi počinjati ubuduće u 20 sati po lokalnom vremenu.

- Program će počinjati u 20 sati sa uvodnim zagrevanjem, dok će prvi poen biti odigran od 20.30 - poručila je Morezmo na konferenciji za medije.

Prošle sezone, igrači su na zagrevanje izlazili u 20.45 i to je naišlo na lavinu kritika, pošto je publika imala problem sa vraćanjem sa događaja zbog kasnih završetaka mečeva. Metro u Parizu zatvara se u 1.15 posle ponoći.

Takođe, organizatori su kritikovani i zbog toga da su veliki deo najatraktivnijih mečeva stavljali u večernji termin, a čini se da sada neće biti ni većeg broja mečeva teniserki u večernjim satima.

Rolan Garos
foto: EPA/Mohammed Badra

- Teško je projektovati stvari pre žreba. Ne garantujem ništa. Videćemo kakavi će mečevi biti, to će nam biti vodilja u ovom procesu. Bila bi greška da postavljamo nekakve kvote o broju mečeva", rekla je Morezmo.

Ona je najavila da su čelnici turnira zatražili i usluge jedne od kompanija koja će biti zadužena za brisanje uvredljivih poruka upućenih igračima na društenim medijima kako bi ih zatitili od sajber nasilja.

- To je važno zbog mentalnog stanja igrača. Svi će moći da ulaze slobodnije u mečeve. Jedva čekam da vidim kako će se igrači osećati zbog toga - poručila je bivša šampionka Vimbldona.

Rolan Garos se održava od 28. maja do 11. juna.

BONUS VIDEO:

00:42

Novak Đoković probao novi ekstremni sport, mnogi ne bi imali hrabosti


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.