ĐERE NIJE BAŠ ODUŠEVLJEN U BANJALUCI: "Generalno, ovde uslovi nisu baš najidealniji!"
Laslo Đere, Foto: Profimedia

rekao šta ga muči

ĐERE NIJE BAŠ ODUŠEVLJEN U BANJALUCI: "Generalno, ovde uslovi nisu baš najidealniji!"

Srpski teniser u narednoj rundi igra protiv Borne Ćorića

Objavljeno: 16:35h

Laslo Đere se plasirao u 2. kolo Srpska opena. U prvom duelu je bio bolji od Romana Safijulina sa 6:4, 6:2, i za plasman u četvrtfinale igraće protiv Borne Ćorića.

Počeo je igrač rođen u Senti slabije meč, ali je duel prelomio pred kraj prvog seta kada je i napravio ključni brejk. Baš to je i naveo 78. teniser sveta kao prelomni trenutak u duelu.

- On je malo bolje otvorio meč, ali brzo sam se vratio. Iskreno, malo sam bio pod pritiskom, ali kada sam ga brejknuo na 4:4, opustio sam se i počeo da igram bolje. Na tom talasu dobre igre sam uspeo da ga brejknem na startu drugog seta i drago mi je što sam uspeo u dva seta da završim meč.

Laslo Đere
foto: Profimedia

U narednom kolu čeka ga duel protiv Borne Ćorića. Njih dvojica su do sada igrala tri puta i dobro se poznaju. - Svaki meč smo igrali u tri seta, tako da znam da nas čeka teška borba. Poznajemo se dobro, nas dvojica treniramo ponekad na turnirima i iskreno, nema puno tajni između nas. Nisam razmišljao mnogo o njemu jer mi je fokus bio na Safijulinu. Sigurno je da ću napraviti analizu sa trenerom. Njegovo moćno oružje je sigurno servis, ali do mene je da napravim strategiju i taktiku i da na terenu budem borben. Da kontrolišem ono što je do mene, pa ćemo onda videti za koji rezultat će to biti dovoljno.

U Banjaluci vreme nije najlepše. Dosta je kiše, mečevi s prekidaju, hladno je. - Nije baš lako kada se odlažu mečevi. Kada igrate prvi morate da budete u pripravnosti jer znate da ćete igrati ubrzo kada kiša stane. Kada je vaš meč drugi ili treći po redu, onda je lakše. Ali imam iskustva sa tim. Generalno, ovde uslovi nisu baš najidealniji jer ja volim kada je šljaka suvlja. Ali Centralni teren je brži nego što sam očekivao, mislio sam da će loptice biti sporije. Loptice se možda oko šestog-sedmog gema istroše. Malo je klizavo, malo je vlažnije, ali je ok za igru - zaključio je Đere.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.