NIJE SAMO ALKARAS TINEJDŽ ČUDO: Rune okrenuo u TRILERU protiv Sinera i ide na crtu Rubljovu u velikom finalu!
Halker Rune, Foto: EPA/Sebastien Nogier

masters u monte karlu, polufinale

NIJE SAMO ALKARAS TINEJDŽ ČUDO: Rune okrenuo u TRILERU protiv Sinera i ide na crtu Rubljovu u velikom finalu!

U sudaru osmog igrača sveta (21-godišnji Siner) i devetog na ATP listi (Rune) videli smo defitinitivno dvojicu tenisera koji će biti u vrhu nakon penzionisanja Đokovića i Nadala

Objavljeno: 22:24h

Holger Rune (Halker bi bio pravilan izgovor) je izborio finale mastersa u Monte Karlu nakon što je posle preokreta i velike borbe pobedio Janika Sinera - 1:6, 7:5, 7:5.

Mladi Danac (19) se posle dva sata i 42 minuta igre plasirao u svoje drugo masters finale - prošle sezone je slavio u prvom pobedivši Novaka Đokovića u Parizu.

U sudaru osmog igrača sveta (21-godišnji Siner) i devetog na ATP listi (Rune) videli smo defitinitivno dvojicu tenisera koji će biti u vrhu nakon penzionisanja Đokovića i Rafaela Nadala.

Holger Rune, Halker Rune
foto: EPA/Sebastien Nogier

Italijan je u prvom delu igre napravio dva brejka, i sa rezultatom 6:1 osvojio set.

U drugom setu prvi do brejka stiže Rune u drugom gemu, a zatim dolazi do prednosti 3:0. Teniseri su potom morali na pauzu od oko pedesetak minuta zbog kiše.

Po povratku na teren Rune je čuvao prednost i poveo sa 5:2, ali od tog momenta tri uzastopna gema osvaja Siner za izjednačenje. Janik je tom prilikom spasao dve set lopte u 10. gemu, ali je Holger dva gema kasnije iskoristio ukupno četvrtu priliku za 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu jedini je brejk lopte imao 19-godišnji Danac. On nije iskoristio pet brejk lopti, pre nego što je u 12. gemu realizovao prvu meč loptu na servis rivala.

Holger Rune će u nedelju u finalu igrati protiv Andreja Rubljova koji je takođe preokretom, sa 2:1, pobedio Tejlora Frica.

Bonus video:

00:43

Đoković izašao na binu prerušen u Snup Doga

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.