MA KAKVI BODOVI I NOVAC, RUS JE PRESREĆAN SAMO ZBOG MEČA SA ĐOKOVIĆEM: Igram protiv najvećeg svih vremena!
Ivan Gahov, Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

još ne veruje

MA KAKVI BODOVI I NOVAC, RUS JE PRESREĆAN SAMO ZBOG MEČA SA ĐOKOVIĆEM: Igram protiv najvećeg svih vremena!

Čak i kada sanjam, mislim da je teško razumeti i objasniti šta se dogodilo u poslednjih nekoliko dana - priča Ivan Gahov

Objavljeno: 09:05h

Novak Đoković danas počinje sezonu na šljaci nastupom na mastersu u Monte Karlu.

Bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom mu je rival praktično anonimus, Ivan Gahov.

Rus je 198. teniser sveta, prošle godine je debitovao na ATP turu, a do meča sa svetskim btojm jedan je došao napravivši iznenađenje pobedom nad Mekenzijem MekDonaldom (2:1).

- Bez reči sam. Još ne mogu da verujem. Čak i kada sanjam, mislim da je teško razumeti i objasniti šta se dogodilo u poslednjih nekoliko dana. Bez obzira na bodove i novac koji ću zaraditi, najbolja nagrada je igrati protiv najvećeg svih vremena. To je ono najbolje što sam mogao da tražim - rekao je Rus dan pred meč sa Đokovićem.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Proteklih nekoliko dana bili su zaista hektični za Gahova. Rano u petak nije znao da li će uopšte igrati kvalifikacije u Monte Karlu. Za to mu je trebalo da nekoliko igrača "ispadne iz rotacije" kako bi levoruki Gahov postao alternativa.

A onda, Janik Hanfman, Aleksandre Miler, Roberto Karbaljes-Baena i Kventin Alis bivaju uklonjeni, jer su svi učestvovali i na nekim drugim turnirima - a bili su prijavljeni za kvalifikacije u Monte Karlu. Istovremeno je stvoren prostor za novu četvoricu tenisera, a među njima je bio i 26-godišnji Gahov.

Da je neko od te četvorice igrača izgubio svoj meč u petak do 21 sat, kada je bio rok, Rus ne bi imao sreće. Umesto toga, u subotu ujutru je poleteo za Monte Karlo i tamo je stigao u 8.18. Kasnije tog dana pobedio je Adrijana Manarina, da bi zatim izbacio Luku van Ašea i tako zauzeo mesto u glavnom žrebu.

Ni sanjao nije da će samo koji dan kasnije na megdan Đokoviću.

- Zaista volim Novaka, tako da uvek navijam za njega. Igrao je lude mečeve protiv Nadala i Federera, tako da mi je velika čast. Ali, i pored poštovanja, pokušaću da odigram taj duel s njim kao da je još jedan običan meč. Svi smo mi ljudi, znam to. Mada ponekad mislim da Novak nije. Međutim, svi imamo slabe tačke i ja ću pokušati da nađem Novakove.

Bonus video:

00:04

Đoković gleda Partizan u Monaku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.