"VELIKI GUBITAK ZA TENIS": Oglasio se Novak Đoković pred start Mastersa u Monte Karlu!
Novak Đoković, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

kraj je blizu

"VELIKI GUBITAK ZA TENIS": Oglasio se Novak Đoković pred start Mastersa u Monte Karlu!

Novak prokomentarisao trenutni odnos snaga na ATP turu

Objavljeno: 19:51h

Masters u Monte Karlu počinje u ponedeljak, a najbolji teniser sveta Novak Đoković je izneo očekivanja.

Od ranije je poznato da na turniru neće igrati Rafael Nadal, a potom je odustao i drugi Španac, Karlos Alkaraz.

Novak se osvrnuo na to što njegov najveći rival neće uzeti učršćr u Monte Karlu. - To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monako i sve druge turnire. S druge strane, mislim da je to prilika za sve nas druge - kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu.

U Kneževini neće biti ni Karlosa Alkaraza, ali u Novakovoj polovini žreba su drugi potencijalno opasni momci, pre svega Janik Siner i Holger Rune.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu- rekao je Novak i dodao:

- Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti – njegovo sa Sinerom. Videli smo neke uzbudljiv, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica, zajedno sa Runeo, biće lideri iz nove generacije. Možda su oni sledeća Velika trojka.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.