SRBIJA DOBILA RIVALE U DEJVIS KUPU: Samo jedna razlika u odnosu na prošlu godinu!
Dejvis kup reprezentacija Srbije, Foto: Profimedia

žreb

SRBIJA DOBILA RIVALE U DEJVIS KUPU: Samo jedna razlika u odnosu na prošlu godinu!

Rivali ekipi Viktora Troickog u Valensiji biće: Španija, Češka i Južna Koreja

Objavljeno: 01:25h

Održan je žreb za grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. koja je na programu od 12. do 17. septembra.

Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup reprezentacija Srbije bude u Grupi C čiji je domaćin Valensija. Žreb je Srbiji dodelio ponovo Valensiju, kao i 2022. i ponovo susrete sa Španijom i Južnom Korejom, jedina razlika u odnosu na prethodnu godinu je treći protivnik koji je ovaj put Češka, a prošle godine bila je to selekcija Kanade.

SASTAVI GRUPA:

Grupa A (igraće se u Bolonji): Kanada, Italija, Švedska, Čile

Grupa B (igraće se u Mančesteru): Australija, Velika Britanija, Francuska, Švajcarska

Grupa C (igraće se u Valensiji): Španija, Srbija, Češka, Južna Koreja

Grupa D (igraće se u Hrvatskoj): Hrvatska, Holandija, SAD, Finska

Dejvis kup reprezentacija Srbije, Laslo Đere
foto: Starsport©

Pobednici grupa i drugoplasirani plasiraće se u finalnu fazu (četvrtfinale, polufinale i finale) takmičenja u Malagi 21-26. novembra 2023. Žreb za Final 8 će se obaviti nakon grupne faze u septembru.

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki na žreb gleda pozitivno.

Viktor Troicki, Tenis, Srbija
foto: Starsport

- Pre svega drago nam je da smo i ove godine u grupnoj fazi takmičenja Svetske grupe Dejvis kupa. U sličnoj smo grupi kao 2022, ponovo igramo u Valensiji i ponovo protiv domaćina Španije, kao i Južne Koreje koju izuzetno poznajemo. Novi protivnik je reprezentacija Češke. Smatram da možemo proći ovu grupu, ima mnogo vremena do tih mečeva, ali verujem da će svi moji igrači biti spremni da se takmiče i u dobroj formi. Siguran sam da možemo proći ovu grupu i biti među dve ekipe koje će se iz Grupe C plasirati na završno takmičenje u novembru koje nam je prošle godine jako nedostajalo, ali imamo novu priliku da to ostvarimo u ovoj sezoni. Ukoliko naš teniser broj 1 Novak Đoković bude u ekipi sa njim definitivno možemo stići daleko na ovom takmičenju - istakao je selektor Troicki.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.