LEGENDARNA TENISERKA USPEŠNO IZLEČENA: "Mislila sam da neću dočekati Božić!"
Martina Navratilova, Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

lepe vesti

LEGENDARNA TENISERKA USPEŠNO IZLEČENA: "Mislila sam da neću dočekati Božić!"

Martina Navratilova još jednom je pokazala da je prava sampionka

Objavljeno: 01:27h

Jedna od najvećih teniserki svih vremena, Martina Navratilova saopštila je da se izlečila od raka grla i raka dojke.

Teniska legenda je dobre vesti saopštila u intervjuu sa Pirsom Morganom, dodajući da se plašila "da neće dočekati sledeći Božić".

- Početkom prošlog decembra mi je otkriveno da imam i rak dojke i rak grla. Pomislila sam koliko je to nestvarno, da imam dva raka istovremeno... Bila sam potpuno u panici misleći da neću dočekati naredni Božić. Mislila sam da ću umreti. Ipak, potom sam shvatila da se to neće desiti, da su velike šanse da se izlečim - rekla je osvajačica 18 Grend slem titula u intervjuu sa Pirsom Morganom.

Martina Navratilova
foto: JLN Photography / Shutterstock Editorial / Profimedia

Navratilova je istakla da ju je dijagnoza naterala da odloži planove usvajanja deteta sa svojom partenrkom Julijom Lemigovom, i da je dirnuta ljubaznošću i podrškom koju je imala tokom lečenja.

Na terapijama je provodila vreme i sa decom koja, takođe, boluju od iste bolesti. - Kada vidite decu onda prestanete da sažaljevate sebe, jer shvatite da se sa istom bolešću suočavaju i deca, bebe od šest do osam meseci. Praktično, novorođenčad. Moraju da ih uspavaju da bi im davali terapiju. Tada prestanete da se sažaljevate, a počinjete da bodrite sebe i uveravate da ćete pobediti - istakla je Navratilova.

Ona je takođe istakla da je dvostruka dijagnoza nije preplašila, i da je nastavila da radi stvari koje želi da uradi pre nego što umre.

Na kraju se izborila sa svim problemima i do kraja lečenja joj je ostalo još dve nedelje, nakon čega će i zvanično pobediti rak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.