ĐOKOVIĆ SE POVUKAO IZ MAJAMIJA! Pravila SAD jača od Novaka (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/MICHAEL ERREY

ZVANIČNO!

ĐOKOVIĆ SE POVUKAO IZ MAJAMIJA! Pravila SAD jača od Novaka (FOTO)

Srbin ne može da uđe u Ameriku pošto nije primio vakcinu protiv koronavirusa

Objavljeno: 21:44h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Majamiju pošto se zvanično povukao sa turnira na Floridi koji je osvajao šest puta.

Naravno, problem su pravila Sjedinjenih Američkih Država pošto Nole ne može da uđe u Ameriku jer nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

- Pokušali smo sve da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da uđe sa izuzećem, ali to se nije dogodilo. Očigledno je da smo jedan od najvećih turnira i da bismo voleli da na njemu imamo sve najbolje igrače sveta. Uradili smo što se moglo. Pokušavali smo da razgovaramo sa vladom, ali ta odluka nije bila u našim rukama - rekao je Džejms Blejk, direktor Mastersa u Majamiju za Tenis Čenel.

Džejms Blejk
Džejms Blejkfoto: Profimedia

Podsetimo, Beograđanin se povukao i sa Indijan Velsa gde Karlos Alkaras grabi ka tituli i samim tim bi smenio Srbina na vrhu ATP liste.

Novak će moći da igra na US openu pošto se očekuje da pravilo oko ulaska u državu bude van snage od maja i nastup u Njujorku je gotovo siguran.

Novak Đoković na US openu
Novak Đoković na US openufoto: EPA/Jason Szenes

Đoković će ponovo na teren od 9. aprila kada počinje Masters u Monte Karlu, a deluje nerealno da će igrati u Eštorilu i Marakešu kao "zagrevanje."

Inače, titulu u Majamiju braniće Karlos Alkaras koji je prošle godine bio bolji od Kaspera Ruda, a na turniru neće biti i povređenog Sebastijana Korde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.