ZADNJI PUT JE TAMO IGRAO 2019! Ima li nade da Đoković dobije šansu da podigne 7. trofej?
Novak Đoković, Foto: EPA/Yoshua Arias

neverovatno šta se dešava

ZADNJI PUT JE TAMO IGRAO 2019! Ima li nade da Đoković dobije šansu da podigne 7. trofej?

Vremena je sve manje za najboljeg tenisera sveta

Objavljeno: 20:55h

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da uđe na teritoriju SAD-a, pa ga ni ove godine neće biti na Indijan Velsu.

Mnogi su ogorčeni zbog ove odluke, a javnost je očekivala da će vlasnik 22 Grend slem titule dobiti izuzeće i da će mu biti omogućeno da radi ono što najbolje ume, a to je da igra tenis.

Međutim, politika je ponovo ispred sporta...

Iako je svima jasno da je Novak nepoželjan u Americi i dalje postoji nada da će se nešto promeniti do Mastersa u Majamiju, ali, verujemo da se ni Đoković ne nada drugačijem scenariju od ovog za učešće na Indijan Velsu.

Kada Đoković može da se vrati u SAD?

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

Ako se američki propisi koji zahtevaju vakcinaciju putnika iz inostranstva zaista okončaju 11. maja (trenutna ograničenja), to bi značilo da bi Đoković mogao da se vrati da igra na Otvorenom prvenstvu SAD tokom leta, kao i na Otvorenom prvenstvu Kanade i Mastersu u Sinsinatiju. Đoković nije igrao na Otvorenom prvenstvu Kanade od 2018. godine, dok je poslednji nastup na Sinsinatiju imao 2020.

Još uvek nije poznato da li će Đoković igrati u Majamiju, ali se odgovor sam nameće. Trenutno je na listi za prijavu i nije se povukao sa ATP 1000 turnira, koji počinje 22. marta.

Direktor turnira u Majamiju Džejms Blejk je dao podršku Đokoviću.

- Zahtevali smo za izuzeće na osnovu činjenice da ne postoji nikakva neposredna opasnost od njegovog igranja - rekao je Blejk za Majami Herald.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

- Oni su to odredili za 11. maj i mi smo na vremenskoj liniji. Ne možemo da imamo Otvoreno prvenstvo Majamija posle 11. maja. U to vreme je i voleli bismo da tamo imamo našeg najvećeg šampiona.

- Istakli smo činjenicu da bi to bilo dobro za privredu, za zajednicu Majamija i za ljubitelje tenisa širom sveta koji žele da vide najvećeg igrača u našoj igri trenutno.

Đoković je šestostruki šampion u Majamiju, gde je poslednji put igrao 2019. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.