PRVI PORAZ NOVAKA U SEZONI: Đoković odigrao meč ispod svog renomea, Medvedev zasluženo prošao u finale! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: KARIM SAHIB / AFP / Profimedia

ATP DUBAI, POLUFINALE

PRVI PORAZ NOVAKA U SEZONI: Đoković odigrao meč ispod svog renomea, Medvedev zasluženo prošao u finale! (FOTO)

Objavljeno: 20:42h
Završeno
18:21h

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju pošto je u polufinalu izgubio od Danila Medvedeva 2:0 (6:4, 6:4). 

Od početka meča Medvedev je nametnuo svoj ritam i u potpunosti koristio Đokovićeve greške.

Rus je napravio brejk u petom i u sedmom gemu prvog seta. Uspeo je Novak jednom da odgovori i smanji na 5:4, ali ne i da se potpuno vrati u set koji je na kraju pripao Medvedevu 6:4.

Medvedev je na samom startu drugog seta oduzeo servis Novaku. Srpski teniser je pokušavao da do kraja seta uzvrati udarac, ali i tome nije uspeo tako da je Medvedev zasluženo uspeo da se plasira u finale gde ga očekuje dule protiv Andreja Rubljova. 

Izmena: 19:04h
18:10h

4:6 - KRAJ MEČA !!!!!!!!! Dobro počinje Novak gem koji mora da osvoji ukoliko želi da ostane u polufinalu 0:15. Medvedev na neverovatan način dolazi do meč lopte koju koristi i posle 95 minuta igre odlazi u finale Dubaija.

18:07h

4:5 - Izbacuje srpski teniser forhend u aut, i ovaj gem igra se na razliku. Osvaja Đoković gem, ali u narednom ruski teniser servira za plasman u finale turnira.

18:01h

3:5 - Još jedan pritisak srpskog tenisera, ponovo gem koji se igra na razliku. Medvedev ipak još jednom uspeva da se izvuče i sada je na samo gem od prolaska u finale.

17:56h

3:4 - Lako je Đoković došao do svog novog servis gema, ali i dalje zaostaje. 

17:50h

2:4 - Strašan poen odigrali su Novak i Danil, a na kraju je bolji bio Medvedev 30:15. Odličnim riternom Đoković dolazi do 30:30. Novak pritiska Medvedeva i stiže do izjednačenja, ali ne uspeva potpuno da zapreti, sada se ruski teniser izvukao i osvojio gem.

17:42h

2:3 - Medvedev ponovo vrši pritisak na Đokovića, gem se igra na razliku. Uspeo je srpski teniser da se izvuče i smanji prednost rivala. 

17:36h

1:3 - Sjajnim udarcem iz riterna Đoković osvaja poen 30:40. Novak forhend vinerom dolazi do izjednačenja 40:40. Medvedev as udarcem dolazi do prednosti. Srpski teniser pravi novu grešku iz forhenda tako da gem osvaja ruski teniser. 

17:32h

1:2 - Uzvraća Novak istom merom i bez izgubljenog poena osvaja svoj prvi gem u drugom setu.

Novak Đoković
foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia
Izmena: 20:30h
17:30h

0:2 - Medvedev sa nulom potvrđuje prednost brejka. 

17:22h

DRUGI SET:

0:1 - BREEEEEEEEEJKKKK!!!!!! Đoković ima problem i na startu drugog dela meča pošto se gem igra na razliku. Preciznim forhendom Medvedev dolazi do nove brejk prilike. Izbacio je Đoković bekhend u aut, tako da ruski teniser na idealan način za njega počinje drugi set. 

17:21h

4:6 - Imao je Novak šansu dosao do 30:30, ali su naredna dva poena pripala ruskom teniseru koji je na taj način stigao do prednosti u setovima. 

17:11h

4:5 - Novak bez izgubljenog poena osvaja gem. 

17:08h

3:5 - BREEEEEEEEEEEJKKKK!!!!!!! Konačno brejk prilika i za Novaka 30:40. Koristi šansu srpski teniser i smanjuje prednost Medvedeva. 

17:05h

2:5 - BREEEEEEEEEEJKKKK!!!!!!!!!! Novak ponovo gubi svoj servis gem, i tako omogućuje Medvedevu da u narednom gemu servira za osvajanje prvog seta. 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.