ĐOKOVIĆ SIGURNO OSTAJE PRVI NAREDNE 3 NEDELJE: Alkaras se povukao zbog nove povrede!
Karlos Alkaras i Novak Đoković, Foto: Profimedia

rašće rekord

ĐOKOVIĆ SIGURNO OSTAJE PRVI NAREDNE 3 NEDELJE: Alkaras se povukao zbog nove povrede!

Veliki problem za Španca bi bio ako bi morao da propusti američku turneju jer brani veliki broj bodova osvojen na mastersima prošle godine

Objavljeno: 07:41h

Novak Đoković će nakon obaranja rekorda Štefi Graf po broju nedelja kao svetski broj jedan, sigurno uspeti da ga prilično nadmaši.

Naime, prvi Novakov pratilac i najozbiljniji konkurent u borbi za vrh ATP liste, Karlos Alkaras, povukao se sa turnira u Akapulku, pa će Đoković biti broj 1 bar do 20. marta.

Mladi Španac (19) se posle pauze zbog povrede vratio na tur u odličnom ritmu i osvojio Buenos Aires i stigao do finala Rio de Žaneira gde je pak doživeo novu povredu, izgubio od Kamerona Norija i sada mora na novu pauzu.

Karlos Alkaras
foto: MAURO PIMENTEL / AFP / Profimedia

- Nažalost, nisam u stanju da igram u Akapulku. Imam prvi stepen istegnuća tetive desne noge i ta povreda će me udaljiti sa terena na nekoliko dana. To su pokazali testovi koje sam odradio.

Veliki problem za Alkarasa bi bio ako bi morao da propusti američku turneju jer brani veliki broj bodova osvojen na mastersima prošle godine, naročito u Majamiju gde je osvojio titulu.

Što se tiče Đokovića, i dalje čeka izuzeće za pomenutu turneju.

A ako osvoji Dubai, Nole će pobeći Alkarasu na 700 bodova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.