ALBANSKA POLITIČARKA SRAMNO ISPROZIVALA ĐOKOVIĆA! Da li je svesna svoje gluposti? (FOTO)
Novak Đoković, Foto: Graham Bensinger/Twitter

NEVEROVATNO!

ALBANSKA POLITIČARKA SRAMNO ISPROZIVALA ĐOKOVIĆA! Da li je svesna svoje gluposti? (FOTO)

Oglasila se na Tviteru povodom Novakovog starog intervjua u kome je govorio o NATO bombardovanju

Objavljeno: 11:11h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ovog ponedeljka postao vlasnik apsolutnog rekorda od 378 nedelja na prvom mestu ATP liste, ali mnoge nije bilo sramota da njegovo ime provlače u negativnom kontekstu.

Naime, Vlora Čitaku, albanska političarka i nekadašanja ambasadorka samoprozvane države Kosovo u SAD, objavila je na svom Tviter nalogu video-isečak iz intervjua koji je Novak Đoković pre više od dve godine dao Grejemu Besindžeru.

Vlora Čitaku
Vlora Čitakufoto: Printscreen/Youtube

Deo intervjua odnosi se na priču o bombardovanju 1999. godine, gde Novak govori o tome kako se osećao tada, ne samo on, već i ceo srpski narod, kao i kako danas gleda na taj zločin.

- Ne postoji opravdanje za bombardovanje, ubijanje i otimanje domova. To je čin krajnje okrutnosti. I to je razljutilo mene, kao i sve ostale u Srbiji. Ožiljci toga što se desilo, emocije, ljutnja, i dan-danas su prisutni kod svih. Ali, ja sam radio na sebi, na tome da oprostim. Jer, morate da praštate. Ljubav je oproštaj, a ništa ne pokreće čoveka jače od ljubavi.

Autor intervjua je podsetio na ovu Novakovu izjavu na Tviteru, a momentalno su usledili napadi. Među prvima - pomenuta Vlora Čitaku. - Šta ti tačno opraštaš? Humanitarnu intervenciju NATO koja je okončala genocidne ratove Srbije? Zamisli da nemački sportista 70-ih kaže da oprašta Americi i saveznicima što su zaustavili Hitlera - napisala je Čitaku na Tviteru.

Ubrzo se oglasio i Tobi Fogel, "filozof u penziji koji piše o EU, Balkanu, demokratiji", kako piše na njegovom Tviter profilu. - Najbolji primer zašto su oproštaj i pomirenje bez odgovornosti "sr**e - napisao je iznad Novakovog intervjua.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.