SRPSKI INAT ILI NEŠTO DRUGO? Đokovića pitali koliko će osvojiti Grend slemova - njegov odgovor je mnoge ŠOKIRAO
Novak Đoković, Foto: Stefan Stojanović/Kurir

kapa dole!

SRPSKI INAT ILI NEŠTO DRUGO? Đokovića pitali koliko će osvojiti Grend slemova - njegov odgovor je mnoge ŠOKIRAO

Najbolji teniser sveta otkrio ambicije u nastavku karijere

Objavljeno: 15:22h

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, obratio se javnosti na konferenciji za medije na teniskim terenima "Novak" na Dorćolu i tom prilikom je govorio o mnogim teniskim temama.

On je nedavno proslavio 10. titulu na Australijan Openu sa porodicom i prijateljima, a sada je spreman za nove izazove.

U ponedeljak je stigao neverovatnu brojku od 377 nedelja na vrhu ATP liste, i tako stigao legendarnu NemicuŠtefi Graf, dok će za manje od nedelju dana biti vlasnik apsolutnog rekorda od 378 nedelja na čelu teniskog karavana.

Novak se osvrnuo na najnovije dostignuće...

- Štefi Graf je legenda, neko koga veoma poštujem. Imponuje činjenica da imam priliku da oborim rekord. Biti broj jedan i osvajanje Vimbldona mi je bio veliki san. Kada sam to postigao 2011. godine, morao sam da postavim nove ciljeve.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Starsport

Vlasnik 22 Grend slem titule je imao poruku za rivale pred nastavak sezone od koje mnogo očekuje.

- Ne postoji broj koji bi zadovoljio moju glad za grend slemovima, nema ga još. Nemam neki krajnji broj, niti granicu, u smislu - do koje godine ću igrati. Nekako po automatizmu ljudi posle 30. godine počinju da postavljaju pitanja "kada je kraj?". Federer, Nadal i ja smo se često susretali sa tim pitanjima. Ima puno predviđanja i nagađanja, ali ta glad je i dalje prisutna. Više bih je okarakterisao kao strast prema sportu i želja za takmičenjem. Napomenuo sam da stvarno volim ovaj sport.

Bio je jako nadahnut srpski as...

Paniki i Đoković
Paniki i Đokovićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Volim da igram sa svojim sinom, decom, bilo kim, tenis i rekreativno. Nemam odbojnost prema ovom sportu zato što uzima veliki deo mog života. U profesionalnom smislu imam želju da se dokazujem. Neko bi to ocenio kao prepotetno, ja ne mislim da je tako. Onaj koji ima šansu da osvoji istorijski broj titula, on to želi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.