TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA GORANA IVANIŠEVIĆA... Novakov trener čitav novac dao za lečenje voljene osobe
Goran Ivanišević (u sredini), Foto: EPA/Andy Rain

SVE JE POČELO 1988.

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA GORANA IVANIŠEVIĆA... Novakov trener čitav novac dao za lečenje voljene osobe

Otac mu je saopštio tešku vest kada je trebalo da igra svoj prvi Australijan open

Objavljeno: 20:56h

U utorak smo mogli da vidimo kako je lepa Nives Ivanišević emotivno dočekala svog supruga Gorana, trenera Novaka Đokovića posle povratka iz Melburna.

Ovaj dvojac zajedno je osvojio treći Australijan open i to im je 13. titula, a i rođeni Splićanin imao je bogatu i proslavljenu karijeru.

Novak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivaniševićfoto: EPA/Andrej Cukić

Ipak, kada se svetla ugase, za Gorana nije bilo sve tako sjajno i blistavo pošto u sebi nosi tugu zbog gubitka najbližeg člana porodice.

Otac mu je saopštio tužnu vest kada je trebalo da igra svoj prvi Australijan open, a njegova sestra Srđana borila se sa leukemijom.

Goran Ivanišević
Goran Ivanišević foto: Prfomedia

Teška priča počinje 1988. godine kada je Goran imao 17 godina i pomagao je sestri koja je bila trudna u to vreme, a novac za lečenje je bio preko potreban.

Pre nego je otišao, otac Srđan mu je rekao:

Goran Ivanišević  (u sredini)
Goran Ivanišević (u sredini)foto: Tanjug/AP

- Gledaj, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo joj se posvetiti, sad si sam. Lečenje te vrste bolesti, od koje je mnogo ljudi umrlo, bilo je jako skupo i tu noć nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelejd. No, ušao sam u glavni žreb Australijan opena i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija došao do četvrtfinala - ispričao je Ivanišević još 2021. godine za Večernji list i dodao:

- Sve zarađene nagrade uzeo sam u novcu, a do tada sam to video samo na televiziji. A onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske u Beograd i nosio sam sav taj novac sa sobom u jakni. Stjuardesa me šesnaest puta pitala da li bi skinuo jaknu, i svaki put sam odbio i rekao:

Goran Ivanišević
Goran Ivanišević foto: Starsport©

- Ne, ne smeta mi to.

Osvojeni novac dao je ocu i preusmerio za lečenje sestra koja je nažalost preminula posle više od 30 godina borbe.

Goran Ivanišević
Goran Ivanišević foto: Mario Ćužić / HTS

Za sobom je ostavila troje dece: Lanu, Gorana i Ivanu.

Srđana Ivanišević imala je rak limfnih čvorova kada je bila mlađa i prošla je puno zračenja i sve je ostavilo traga, a bolest se nije vratila.

Goran Ivanišević
Goran Ivanišević foto: EPA/Lukas Coch

Oštećenje je bilo u svim mekim tkivama, a stradala su pluća i srce, a godinu dana pre smtri imala je teđku upalu pluća i virus je napao tri zaliska.

Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzija i nisu mogli da joj pomognu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.