"KAO PREDSEDNIK KOJI DOBIJE RASPORED SA 37.000 SASTANAKA"... Ivanišević o Novakovoj povredi i terepijama u Melburnu
Goran Ivanišević, Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

"Najviše me je plašio"...

"KAO PREDSEDNIK KOJI DOBIJE RASPORED SA 37.000 SASTANAKA"... Ivanišević o Novakovoj povredi i terepijama u Melburnu

Sve je napravio, i doktorka Marijana je iz Beograda došla. Viza, letovi... Da nisam tu, i ne vidim, mislio bih: 'Ma daj, pričaj ti to nekom drugom, rekao je Đokovićev trener

Objavljeno: 14:45h

U ponedeljak ujutru preneli smo jedan deo ispovesti Gorana Ivaniševića, trenera Novaka Đokovića sa Australijan opena.

Sada je vreme za drugi gde je legendarni Hrvat govorio o povredi koju je imao Srbin koji je osvojio 10. Australijan open, odnosno 22. Grend slem.

Novakov tim sa peharom Australijan opena
Novakov tim sa peharom Australijan openafoto: B4859 / Avalon / Profimedia

Prvi reket sveta imao je puno terapija, a njegov trener istakao je da bi se 97 odsto igrača povklu posle onakve povrede Novaka Đokovića, ali ne ion.

- Izgledao je kao kada predsednik dođe u posetu nekoj zemlji, pa dobije raspored od 37.000 sastanaka. Tako i on ima 37.000 terapija. Sve te emocije su izašle od terapija, bolova. Čovek je proveo više u autu ove godine nego svih ovih 15 godina koliko je igrao u Australiji. Neviđen medicinski tim. Sve je napravio, i doktorka Marijana je iz Beograda došla. Viza, letovi... Da nisam tu, i ne vidim, mislio bih: 'Ma daj, pričaj ti to nekom drugom'. I onda moraš igrati. Nije to samo na dan odmora, već i na dan meča. Boli te, mrtav si... Zato je sve to zajedno posebno. Njegova najveća pobeda do sad - rekao je Ivanišević.

Goran Ivanišević u loži tokom finala Australijan opena
Goran Ivanišević u loži tokom finala Australijan openafoto: EPA/Lukas Coch

Kada je bilo najteže tokom turnira?

- Najviše me je plašio Dimitrov. Prva dva kola smo računali, 'ajde... Dimitrov je tu napravio grešku, igrao je pogrešno i on i njegov trener su napravili glupu taktiku. Nije odigrao ni 2-3 drop-šota, ja bih mu igrao 300. Brat Bugarin je pomogao. On je jako nezgodan igrač. I kad si zdrav je nezgodan. Njega sam se najviše bojao. Posle je sve išlo lagano i igra je bila zastrašujuće dobra - priznao je Goran.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.