"VEROVATNO NAJVEĆA POBEDA U MOJOJ KARIJERI!" Novak emotivan - "Zašto se smeješ, Gorane?" (VIDEO/FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/JAMES ROSS

"cenim ljubav i podršku"!

"VEROVATNO NAJVEĆA POBEDA U MOJOJ KARIJERI!" Novak emotivan - "Zašto se smeješ, Gorane?" (VIDEO/FOTO)

Samo moj tim i moja porodica zna kroz šta sam sve prošao u poslednjim nedeljema, rekao je Đoković između ostalog

Objavljeno: 15:17h

Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima i tako osvojio 10. Australijan open u karijeri i 22. Grend slem i izjednačio se sa Nadalom.

Najbolji srpski teniser tako se vratio na prvo mesto ATP liste, a izneo je utiske posle meča na "Rod Lejver areni".

- Prvo moram da kažem dirnut sam rečima Stefanosa, veliko ti hvala na svom tom poštovanju i lepim rečima, cenim to i mislim da obojica možemo da se složimo da smo na terenu veliki rivali, ali ne znači da ne treba van terena da se poštujemo i priznajemo naporan rad drugih. Ovo sigurno nije tvoje psolednje GS finale, imaš više vremena od mene, čestitam i tvom timu, ti si jedan od najprofesionalnijih tenisera na turu, jedan od najzanimljivijih momaka, izuzetno si interesantna osoba - rekao je Novak i dodao:

- Voleo bih da završim da iskomentarišem nešto vezano za Grčku i Srbiju, mi smo dve male zemlje koje nemamo tenisku traciiju, nismo imali velike igrače koji su dolazili do ovih visina, mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera, koji su gledali ovo finale, rekao bih im sanjajte veliko, ne dozvolite da vam niko oduzme snove, nebitno odakle dolazite. Ja mislim da što ste u većem minusu, što imate gore detinjstvo, da postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga. Nemojte da pustite da vam niko oduzme san, zalivajte ga kao što zalivate cveće, čak i ako nađete jednu osobu koja će da prihvati vaš san, sanjajte veliko jer možete da uspete. Kakvo putovanje je ovo bilo za moju porodicu i mene.

- Ne znam odakle da počnem i završim. Ništa ne prihvatam zdravo za gotovo, znam da prihvatate moj karakter, cenim ljubav i podršku koju dobijam. Zašto se smeješ Gorane, nećete mi oprostiti šta sam vam sve radio ovih godina. Ovaj trofej je vaš koliko i moj, hvala vam iz dubine duše.

- Želim da se zahvalim svima koji su uradili da se osetim dobrodošlim, postoji razlog zašto najbolji tenis igram ovde, ispred legendarnog Roda Lejvera, hvala vam što ste prisutni ovde.

- Trudim se da se uštinem, znam da je dug govor, ali moram ovo da kažem, samo moja porodica zna kroz šta sam prošao proteklih pet nedelja, ovo je najveća pobeda u mom životu, s obzirom na okolnosti.

- Hvala organizatorima, volonterima, Kreg je bio od velike pomoći, hvala ti što si učinio da se osećam kao kod kuće. Bile su rekordne brojke, hvala vam na podršci, nadam se da se vidimo i sledeće godine - zaključio je Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.