ĐOKOVIĆ NE MORA DA BRINE KADA JE ONA U NJEGOVOM TIMU: Čuvena doktorka priprema Novaka za novu titulu u Melburnu!
Novak Đoković, Foto: Dovgan/UK Sports Pics / Sipa Press / Profimedia

veliko ime u svetu sporta

ĐOKOVIĆ NE MORA DA BRINE KADA JE ONA U NJEGOVOM TIMU: Čuvena doktorka priprema Novaka za novu titulu u Melburnu!

Sarađivala je sa mnogi poznatim sportistima

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković je napravio velike promene u svom fizio timu pred Australijan Open i oni čine sve od sebe da ga oporave iz meča u meč.

Veliku pomoć mu pruža doktorka Marijana Kovačević, koja se proslavila po tome što je brzo sanirala povrede brojnim vrhunskim sportistima.

U Beograd su dolazili brojni poznati fudbaleri kao što su Robin van Persi, Dijego Kosta, Vensan Kompani i mnogi drugi.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

- Posle mojih tretmana, mišić je potpuno nov. Nema traga bivše povrede. Pošto je mišić potpuno nov – nema ožiljaka, senke, fibroze, nema ni mogućnosti da dođe do recidiva povrede, to je druga stavka revolucionarnog metoda. Po završetku terapije, uradi se snimak da bi se to proverilo. Znači, poenta je da dođe do potpune regeneracije mišića - rekla je doktorka Kovačević, koja je za sportske povrede specijalizovana već dvadeset godina.

- Kada igrač stigne, upozna najboljeg dijagnostičara u zemlji, uradi se početni snimak i utvrdi kolika je povreda – ja procenim koliko je tačno sati potrebno da se mišić obnovi. Terapije su toliko jake da jedan sat terapije zamenjuje jednu nedelju lečenja bilo kojom drugom metodom u svetu. Dakle, ako kažu da mora mesec dana da miruje, ja njegov problem rešim za četiri sata - dodaje Marijana.

Đoković nije odavao znake povrede u poslednja dva meča, ali je otkrio da je non stop na terapijama.

- S obzirom na okolnosti, ovih dana smo proveli dosta vremena u automobilu. Idemo na tri-četiri različite lokacije na različite mašine, terapije. Trudimo se da izvučemo maksimum, da dovedemo moje telo u stanje da može da izdrži pet setova. U poslednja dva meča imamo posebno razloga za zadovoljstvo. Kasno završavamo jer kasno igram, pa se ide u rane jutarnje sate na spavanje. Kako nemam trening, imamo vremena za više oporavka. Zahvalan sam, jer bi bez njega bilo neuporedivo teže - rekao je Đoković.

Novak za deseto finale Australijan opena igra sa Tomijem Polom u petak od 9.30 ujutru po srednjoevropskom vremenu.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.