LEGENDARNI TENISER GOVORIO O NADALOVOJ POVREDI: "Bojim sa su njegovi dani odbrojani"!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Joel Carrett

dao svoje mišljenje

LEGENDARNI TENISER GOVORIO O NADALOVOJ POVREDI: "Bojim sa su njegovi dani odbrojani"!

Španski teniser će propustiti naredna dva meseca zbog problema sa kukom

Objavljeno: 15:14h

Rafael Nadal je povređen završio Australijan open već u drugom kolu.

Španski teniser će propustiti naredna dva meseca zbog problema sa kukom, koji su mu se javili tokom meča protiv Mekenzija Mekdonalda. Zbog toga se postavilo pitanje do kada ćemo još imati priliku da gledamo osvajača 22 grend slema.

- Pričamo o smeni generacija već neko vreme, a onda je Nadal prošle sezone trijumfovao u Melburnu I Parizu… Pitanje je hoće li igrati do 40. godine? Mislim da neće. Ono što se dogodilo u sredu je prvi korak ka njegovom penzionisanju - smatra legendarni Boris Beker.

Boris Beker
foto: EPA/Neil Hall

- Takva povreda je teška, pogotovo u njegovim godinama. Potrebno je određeno vreme da se vrati u formu. Nadam se da će se ubrzo oporaviti i da ćemo moći da ga gledamo u Parizu, ali se bojim sa su njegovi dani odbrojani.

Istakao je nekadašnji nemački teniser da očekuje da vidi Nadala na šljaci.

- Siguran sam da će turniri na šljaci biti njegov prioritet. Ako bude spreman, biće favorit na Rolan Garosu... On je jedan od najznačajnijih sportista u poslednjih 25 godina. Promenio je tenis i učinio ga popularnijim u Španiji. Može da postane i predsednik ukoliko želi. Ostaće velika praznina kada odluči da prestane da igra, ali verujem da će ponovo uzeti reket.

Beker smatra da će povlačenje Rodžera Federera uticati na španskog tenisera da donese istu odluku.

Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Andy Rain

- Rodžer više ne igra, sada je veliko pitanje šta će biti sa Nadalom. Verujem da će želeti da igra u Parizu ponovo, ali nisam siguran da će se ponovo takmičiti u Australiji. Zbog toga treba da uživamo u njegovim igrama dok je tu - zaključio je nekadašnji prvi teniser sveta.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.