NADALU NIJE SVE POTAMAN U AUSTRALIJI: Španac ima jednu primedbu, sve je rekao organizatorima!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

čudno

NADALU NIJE SVE POTAMAN U AUSTRALIJI: Španac ima jednu primedbu, sve je rekao organizatorima!

To je jedan od najtežih mečeva prve runde

Objavljeno:

Rafael Nadal u prilično nepovoljnoj poziciji ulazi u odbranu titule na Australijan openu.

Slaba forma, dug niz mečeva sa malo uspeha, tačnije šest poraza u poslednjih sedam duela, ne obećavaju previše.

Ipak, Španac kaže da mu za sada najviše smetaju loptice kojima se igra na Australijan openu.

- Oni kažu da su loptice iste, ali po meni ove su lošijeg kvaliteta, bez dileme. Ne mogu viže da pričam o tome. To je što je. Moramo da igramo sa njima. Mislim da se uz ove loptice ne dobija uobičajeni spin. Posle nekoliko udaraca, gube na pritisku. Teže je udariti je pravim spinom. Lakše je igrati kada idete na ravnije udarce. Moram da živim sa tim. Mislim da sam trenirao dovoljno sa ovim lopticama da može da se kaže da sam spreman - poručio je Nadal.

Turnir u Melburnu je jedini od četiri velika turnira na kojima se igra Danlop lopticama. Vilson se koriste na US Openu i Rolan Garosu, dok Vimbldon koristi Slezindžerove.

Rafael Nadal
foto: EPA/Yoan Valat

Nadala na startu turnira očekuje susret protiv Britanca Džeka Drejpera, 40. igrača sveta. Španac je priznao da je trenutno vrlo ranjiv.

- Moram ponovo da napravim momentum, da vratim samopouzdanje, a to se radi pobedama. Ipak, istina je da gubim više nego inače. Nisam igrao tako loše u prva dva meča u godini, izgubio sam od dva velika protivnika, ali sam imao šanse da dobijem oba susreta. Ne znam šta može da se desi od ponedeljka, ali moj lični osećaj je da sam bez sumnje, bolji nego pre tri nedelje - dodao je Nadal.

Svestan je da Drejper neće biti lak zalogaj.

- To je jedan od najtežih mečeva prve runde. Mlad je, snažan, veoma brzo se penje na rang listi, igra veoma dobro. Veliki izazov za mene na startu turnira. Znam koliko dobro igra, ima mnogo pozitivnog kod njega i pred njim je sjajna karijera - zaključio je Nadal.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.