BEKER PRVI PUT O ĐOKOVIĆU POSLE IZLASKA IZ ZATVORA: "Rod Lejver arena je njegova dnevna soba"!
Novak Đoković i Boris Beker, Foto: Profimedia

ISKRENO

BEKER PRVI PUT O ĐOKOVIĆU POSLE IZLASKA IZ ZATVORA: "Rod Lejver arena je njegova dnevna soba"!

Legendarni nemački trener je istakao da će srpski as imati težak zadatak na turniru u Melburnu

Objavljeno: 14:52h

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, izjavio je da je srpski teniser najveći favorit za osvajanje prvog Grend slem turnira sezone, Australijan opena, koji počinje u ponedeljak u Melburnu.

Đoković je devet puta u karijeri trijumfovao u Melburnu.

- Rod Lejver arena je njegova dnevna soba, tamo se oseća najudobnije. Tamoje osvojio titulu devet puta. Nedavno je trijumfovao na pripremnom turniru u Adelejdu. U finalu je pobedio Sebastijana Kordu, a pre toga je lako savladao jake protivnike Denisa Šapovalova i Danila Medvedeva. Novak je prošle godine loše prošao u Australiji, pošto je deportovan. Drago mi je da ova epizoda više nije glavna tema i što je opet sve posvećeno sportu - rekao je Boris Beker koji je nedavno izašao iz zatvora.

Boris Beker
foto: EPA/Neil Hall

Legendarni nemački trener je istakao da će Đoković imati težak zadatak u Melburnu.

- Očekivanja su velika, a Novak želi da izjednači rekord Rafaela Nadala po broju osvojenih grend slem trofeja. Međutim, čini se da nije 100 odsto spreman, pošto ima problema sa povredom. Đoković u dubini duše želi da postane najuspešniji teniser svih vremena. To je trenutno Nadal, a rušenje njegovog rekorda je najveći prioritet za Đokovića - naveo je Beker.

Novak Đoković
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Titulu na Australijan openu brani Rafael Nadal. Španski teniser je pokazao lošu formu na startu nove sezone.

- Nikada se ne bih kladio protiv Nadala sve dok ima šanse da pobedi. Prošle godine mu niko nije davao šanse, a on je osvojio Australijan open. On je neverovatan takmičar, da nema šansu da pobedi ne bi igrao. Rafa je prošle godine možda mislio da je pobegao Đokoviću u trci za grend slem trofeje, ali je onda Novak osvojio Vimbldon - dodao je nemački stručnjak.

Rafael Nadal
foto: Epa/ RAY ACEVEDO

Beker je istakao da je veliki navijač Rafael Nadala.

- Rafa je apsolutni uzor mladim igračima. On je svima pokazao šta može da se postigne pravilnim stavom, disciplinom i čvrstom voljom. On je drugi favorit u Melburnu posle Đokovića. Treći favorit je Medvedev. Imao je nešto slabiju drugu polovinu prošle godine, ali nikako ga ne treba otpisivati. Danil Medvedev je u poslednje dve godine dva puta stigao do finala u Melburnu. Niko ne voli da igra protiv Danila posebno na tri dobijena seta - zaključio je Beker.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.