VILANDER OČEKUJE ĐOKOVIĆEVU OSVETU U AUSTRALIJI: Mislim da nikada nismo videli "gladnijeg" tenisera!
Mats Vilander, Foto: Profimedia

videćemo šta će biti

VILANDER OČEKUJE ĐOKOVIĆEVU OSVETU U AUSTRALIJI: Mislim da nikada nismo videli "gladnijeg" tenisera!

Vilander je jasan – Novak mora da slavi u Melburnu

Objavljeno:

Mats Vilander kaže da je Novak Đoković glavni favorit na Australijan openu i da je željan osvete.

Srpski as prošle godine nije učestvovao, zbog problema sa vizom, ali će ove sezone napasti 10. titulu u Melburnu.

- Mislim da će Novak biti dobrodošao gde god mu nije bilo dozvoljeno da igra. Počinje sa Australijan openom i mislim da nikada nismo videli gladnijeg tenisera u smislu želje da se osveti i dobije mečeve. Mislim da niko nikada nije bio gladniji nego što će Novak sada biti. Mislim da su mnogi ljudi možda mislili da je ta odluka (da bude deportovan) bila ispravna u tom trenutku, jer ne možete da imate privilegije zato što ste Novak Đoković. Mislim da će ove godine biti dobrodošao i da će biti neverovatna situacija - rekao je Vilander za "Eurosport" i dodao:

- Mislim da je Novak favorit broj jedan iz mnogo, mnogo razloga. Očigledan razlog je što je osvojio devet puta Australijan open. Podloga je idealna za njega. Kada igrate onako kako igra Novak, bez uspona i padova. U Australiji nisu svi 100 odsto spremni. Neki jesu, neki nisu, a on je donekle spreman - kaže Vilander.

Novak Đoković
foto: EPA/MICHAEL ERREY

Vilander je jasan – Novak mora da slavi u Melburnu kako bi održao korak za Nadalom, koj je favorit na Rolan Garosu.

- Osveta koju najverovatnije želi biće trijumf u Melburnu. Vratiće se u trku. Ako pobedi, to je 22-22. Mora da stigne do 22. pre nego što Rolan Garos počne, jer bi Rafa mogao da uzme još jedan. Ne može da izgubi u Melburnu i ima 21, a Rafa dođe do 23 - dodao je on.

Vilander je govorio i o favoritima u Melburnu.

- Teško je za sve ostale. Medvedev je verovatno najveća pretnja po Novaka. Naravno, Rafa je veliki izazov, ali mislim da je prilično jasno da je Novak veliki favorit. Njegovih 10 osvajanja Australijan opena mogli biste da uporedite sa Rafinih 14 titula na Rolan Garosu. Dosta igrača je odraslo na šljaci, ali na betonu svi znaju da igraju. Tako da mislim da bi to bilo neverovatno. Deset je neverovatna brojka - zaključio je Vilander.

Prvi Grend slem u sezoni na programu je od 16. do 29. januara.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.