"NADAM SE DA SE NEĆE RASPASTI KAO"... Čuveni trener o Novakom šansama na Australijan openu (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/MATT TURNER

"BIĆE TEŠKO"

"NADAM SE DA SE NEĆE RASPASTI KAO"... Čuveni trener o Novakom šansama na Australijan openu (FOTO)

Imao je teške mesece prošle godine jer je morao da se izbori sa posledicama onoga što mu se dogodilo u Melburnu, rekao je francuski stručnjak između ostalog

Objavljeno:

Patrik Muratoglu, nekadašnji trener Serene Vilijams i Simone Halep, a sada Holgera Runea, govorio je o šansama Novaka Đokovića na prvom Grend slemu u sezoni, Australijan openu koji počinje 16. januara. - Biće teško Novaku u Australiji, to je sigurno - počeo je Muratoglu priču.

Serena Vilijams i Patrik Muratoglu
Serena Vilijams i Patrik Muratoglufoto: AP

On je istakao da će Novak Đoković morati da se pripremi pre svega psihološki na situaciju koja će ga čekati kada dođe u Melburn. - Nadam se da se neće raspasti kao na US openu 2021. Dobro je što mu prvi turnir nije Australijan open već Adelejd te da će moći tamo da se navikne na okruženje. Imao je teške mesece prošle godine jer je morao da se izbori sa posledicama onoga što mu se dogodilo u Melburnu. On je prošao dosta toga. Niko ne može da ostane imun na sve to.

Patrik Muratoglu
Patrik Muratoglufoto: Profimedia

Istakao je da su Australijanci prošle godine pokazali nepoštovanje prema Novaku Đokoviću koji je tada bio prvi teniser sveta. - Voleo bih da su pokazali poštovanja prema Noletu. Kada dođete na stadion i vidite kako Đoković igra, najmanje što možete je da pokažete poštovanje prema njemu. Može da vam se svidi ili da vam se ne svidi kako on razmišlja ili šta radi, ali morate da ga poštujete.

Patrik Muratoglu
Patrik Muratoglufoto: EPA/Mast Irham

Dotakao se Muratoglu i saradnje sa Serenom Vilijams, najdominantnijom teniserkom u ovom milenijumu. - Ako vas ljudi smatraju arogantnim zato što imate samopouzdanja... Pa šampioni su oni koji veruju najviše u sebe, pre svega. Serena je uvek govorila: "Sam sebi moraš da budeš najbolji advokat"! Šampioni veruju da mogu sve - zaključio je francuski stručnjak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.