POZNATO KADA NOVAK STIŽE U AUSTRALIJU! Svašta se promenilo u odnosu na početak godine!
Novak Đoković, Foto: EPA/Allesandro Di Marco

nema dileme

POZNATO KADA NOVAK STIŽE U AUSTRALIJU! Svašta se promenilo u odnosu na početak godine!

Dolazak najboljeg srpskog tenisera potvrdio je i prvi čovek Australijan opena

Objavljeno: 11:20h

Novak Đoković večeras stiže u Australiju, zemlju u kojoj mu je početkom ove godine zabranjem ulazak.

Najbolji srpski teniser je u januaru ove godine deportovan, iako je prethodno dobio potvrdu da će moći da učestvuje na Australijan openu uprkos tome što nije želeo da se vakciniše protiv korona virusa.

Đoković je tada proveo nekoliko dana u deportacionom hotelu, vodio je pravnu bitku za ulazak u Australiju i za dozvolu da igra na prvom grend slemu u sezoni. Na kraju ne samo da je nije dobio, već mu je zabranjem ulazak u zemlju na tri godine.

Cela ta farsa je bila samo deo predizborne kampanje uoči političkih izbora u toj državi, a kako Đoković nije bio vakcinisan označen je kao osoba koja „inspiriše anti-vaksere protiv obavezne vakcinacije u Australiji“.

1 / 3 Foto: Profimedia

U međuvremenu se svašta promenilo. Dešavanja u Ukrajini su doprinela tome da korona ekspresno totalno ispadne iz sfere globalnog interesovanja, a o samim vakcinama se eventualno priča u ponekoj azijskog zemlji. O nihovoj primeni i obaveznim novim dozama tek nema reči. Takođe, vlast u Australiji se promenila, pa je Novaku skinuta zabrana ulaska u zemlju.

Australijski „Ejdž“ javlja da bi Đoković u njihovu državu trebalo da stigne u utorak uveče po lokalnom vremenu, a to je potvrdio i Kreg Tajli, prvi čovek tamošnjeg tenisa i Australijan opena.

- Mislim da će Đoković biti igrač kojeg će biti najteže pobediti. Završio je 2022. igrajući najbolji tenis. Želi da izjednači trenutni rekord po grend slemovima koji drži Nadal. On ima cilj da bude najveći svih vremena - rekao je Tajli dodajući da ne sumnja da će posle svega Srbin ima srdačan doček u Australiji.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.