HRVAT NAŠAO NOVI POSAO: Primeniće istu foru kao sa Federerom! (FOTO)
Rodžer Federer i Ivan Ljubičić, Foto: Ella Ling/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

zna gde može da pomogne!

HRVAT NAŠAO NOVI POSAO: Primeniće istu foru kao sa Federerom! (FOTO)

Ivan Ljubičić postao je direktor važnog projekta za razvoj tenisa u Francuskoj

Objavljeno: 15:21h

Ivan Ljubičić, nekadašnji treći teniser sveta i doskorašnji trener Rodžera Federera, ubuduće će raditi za Tenisku federaciju Francuske (FFT). On je postavljen za direktora projekta „Ambicija 2024“, u skladu sa godinama kada se u Parizu održavaju Olimpijske igre.

- Njegov detaljni pristup tenisu, fokus u svakom trenutku i pobednička kultura predstavljaju ono za šta se nadamo da on može da usadi u francuske talente – pri tom ne odustajući od ključnih ljudskih vrednosti koje zastupa Federacija - rekao je predsednik FFT Žil Moreton.

Ljubičić će nadgledati razvoj igrača iznad 14 godina, zajedno sa Nikolasom Eskudeom, Pol-Anri Matjeom i Polin Parmentije. Iz baze u Monaku, Ljubičić će prvo imati tromesečnu turu francuskim tenisom, kako bi stekao predstavu gde su potrebne promene.

- Srećan sam što se priključujem FFT, jednoj od federacija koja najviše resursa posvećuje razvoju potencijala mladih ljudi. Francuska ima bogat i obećavajući broj talenata, a ja ću svoje iskustvo dati na raspolaganje – to je novi izazov, biću potpuno posvećen i imam veliku želju da podelim vrednosti koje stvaraju šampione - rekao je Ljubičić u zvaničnom saopštenju.

Potom je Ljubičić dao i intervju za Ekip, u kojem je govorio detaljnije.

- Mislim da postoje brojnje oblasti u kojima mogu da pomognem svojim pristupom igri i svojim mentalitetom. Pokušaću da nateram mlade momke da shvate da zaista mogu da uspeju, da budu ambiciozni i da imaju visoke ciljeve. Taj osećaj se možda izgubio u poslednjih deset-petnaest godina - kaže nekadašnji treći teniser sveta i dodaje:

- To je kao da Real Madrid dugo ne osvoji nijedan trofej. Na neki način, slično je kao moj početak sa Rodžerom (Federerom), koji tad četiri godine nije bio osvojio grend slem titulu. Takav osećaj imam. Mnogo je potencijala u Francuskoj.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.