ĐOKOVIĆ BEZ PREMCA! Ne daju mu da igra, a on opet PRVI!
Novak Đoković, Foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

majstor

ĐOKOVIĆ BEZ PREMCA! Ne daju mu da igra, a on opet PRVI!

Iako nije igrao na dva Grend slema, Novak je po jednom parametru nadmašio kolege

Objavljeno: 14:50h

Srpskog tenisera Novaka Đokovića dele dve pobede od šestog osvajanja Završnog Mastersa koji se održava u Torinu, čime bi izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Poslednji put na turniru osmorice najboljih igrača sveta Đoković je trijumfovao 2015. godine u Londonu savladavši upravo Rodžera Federera.

Novak je definitivno motivisaniji od ostalih rivala...

Ako bi slavio u Torinu to mu daje šansu da ponovo zasedne na mesto svetskog reketa "broj jedan" na početku sledeće sezone. Srbin je, sa 600 bodova nakon tri meča grupne faze, postao jedan od direktnih rivala Karlosa Alkaraza u 2023. godini. Podsećamo, Đoković ne brani ništa od prošle sezone u Melburnu, tako da će bilo koji rezultat u Australiji značiti samo njegovo dalje napredovanje na ATP listi.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Bio je najkonzistentniji igrač u drugoj polovini sezone od osvajanja Vimbldona. Pored toga postao je i igrač koji je najviše novca zaradio od nagrada na turnirima. Čak 160 miliona dolara ili 154.401.600 u evrima.

Verovatno bi i bodovni i bankovni saldo bio veći da zbog poznatih problema sa kovid dozvolama nije propustio ove godine grend slem u Melburnu i kompletnu američku turneju uključujući i njujorški US Open.

Đoković se u subotu u polufinalu mastersa sastaje sa Tejlorom Fricom, a ukoliko pobedi približiće se na korak do novog istorijskog podviga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.