"SREĆAN SAM ZBOG NJEGA, TURNIRA I NAVIJAČA"... Nadal progovorio o Novaku i slučaju Australija (FOTO)
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA/Ettore Ferrari

"to je sad prošlost"!

"SREĆAN SAM ZBOG NJEGA, TURNIRA I NAVIJAČA"... Nadal progovorio o Novaku i slučaju Australija (FOTO)

Oduvek sam pričao isto, tenis je bolji kada su najbolji igrači na terenu, rekao je Rafael između ostalog

Objavljeno:

Posle pirove pobede nad Kasperom Rudom i ispadanja u grupnoj fazi Završnog turnira u Torinu, Rafael Nadal govorio je i o Novaku Đokoviću.

Tačnije, Španca su pitali da iznese mišljenje o oko odluke australijskih vlasti da dozvole Srbinu da uđe u državu i igra na narednom Australijan openu.

ĐOKOVIĆ I MEDVEDEV ZA DUŠU I PRESTIŽ: Evo kad Novak igra poslednji meč u Crvenoj grupi!

- Oduvek sam pričao isto, tenis je bolji kada su najbolji igrači na terenu. Na kraju svega, nije potrebno da pravimo mnogo priče. Iako je prošle godine nastao pravi haos zbog svega što se desilo u Australiji, to nije bilo dobro za naš sport. To je sad prošlost. Rodžer ne igra više. Ja sam propuštao grend slemove zbog povreda. Prošle godine Novaka nije bilo u Australiji. To je prošlost. Srećan sam zbog njega, zbog turnira, zbog navijača. To je sve - izjavio je Nadal.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: EPA/Justin Lane

Rafa neće igrati na završnici Dejvis kupa, ali ga to ne brine zbog jačine tima.

- Ako predstavljam zemlju, moram da to činim sa puno strasti, samopouzdanja, diha kao što sam činio 2019. u Madridu. Mislim da ove godine to nisam u stanju. I selektor je to znao mesecima unazad. Ne znam šta će biti ubuduće, starim. Čak i da želim da budem tamo, neću moći. Videćemo da li ću Dejvis kup moći da igram jednog dana.

Rafael Nadal na jednom od mečeva za Španiju
Rafael Nadal na jednom od mečeva za Španijufoto: EPA/Rajat Gupta

Španac će u Južnoj Americi u decembru igrati seriju egzibicija sa Kasperom Rudom, ali ne zna kada će startovati novu sezonu.

- Koliko rano ću krenuti? Ne mogu da kažem jer mi se život promenio. Ne donosim unilateralne odluke, moram sve da proverim. Ako Junajted kup počinje 19. decembra, nadam se da ću igrati 31. decembra ili 1. januara. Ne znam. To je ideja, ako ništa ne krene po zlu. Nikad se ne zna - zaključio je Nadal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.