STRAŠNE REČI PRED START ZAVRŠNOG MASTERSA: Đoković je za mene NAJBOLJI na svetu!
Teniseri na Lejver kupu, Foto: EPA/Andy Rain

pravo u centar!

STRAŠNE REČI PRED START ZAVRŠNOG MASTERSA: Đoković je za mene NAJBOLJI na svetu!

Sjajna podrška za Đokovića koji nije imao nimalo laku sezonu

Objavljeno: 10:51h

Srpski teniser Novak Đoković u Italiju je stigao kao osmi teniser sveta, a ukoliko podigne trofej u Torinu to bi mu bila šesta titula i samim tim bi se izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom na večnoj listi.

Ono što je svima jasno je da je Đoković na daleko nižem mestu nego što zaslužuje...

Komentarišući Đokovićevu trenutnu poziciju na ATP listi, NorvežaninKasper Rud istakao je da to ne sme nikoga da zavara.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

- Novak u teniskom smislu izgleda sjajno. Ali, nije imao mnogo sreće ove sezone sa njegovom situacijom, da nije mogao mnogo bodova da brani ili da se za njih bori. U neke zemlje mu nije bilo dozvoljeno da uđe, što je mnogo uticalo na njegov rejting - rekao je on i dodao da je Novak po rejtingu blizu prvih pet. - Za mene, Đoković će uvek biti jedan od najboljih na svetu, ako ne i najbolji. I uvek će biti favorit, na svakom turniru. Pokazao je to i ove godine, osvojio je Vimbldon, pa dva turnira u dve nedelje, uzeo je i masters u Rimu. Iako je igrao samo osam-devet turnira, po rejtingu je blizu prvih pet na svetu. Ali, kako kaže Norvežanin – na Rolan Garosu srpski as ne može da bude favorit, tamo je Nadal broj jedan.

Kasper Rud
Kasper Rudfoto: EPA/Andre Pichette

- Što se mene tiče, Đoković je uvek i svuda favorit, osim možda na Rolan Garosu, gde je Kralj Rafa uvek broj jedan. Ali, na betonu i travi Novak je prvi kandidat za trofeje. Uostalom, kao što je rekao, još ima želju da pokaže mladim nadama da je i dalje tu, da nigde nije otišao. Nadam se da će sledeće sezone moći da igra svuda, od početka do kraja - poručio je Kasper Rud. Podsetimo, Đoković na Završnom turniru igra u grupi sa Stefanosom Cicipasom, Danilom Medvedevim i Andrejem Rubljovim.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.