IZNENAĐENJE U TEKSASU: Garsija osvojila svoje prvo WTA Finale, Švjontek zakazala!
Karolin Gasija sa titulom, Foto: EPA/CJ Gunther

wta završni turnir

IZNENAĐENJE U TEKSASU: Garsija osvojila svoje prvo WTA Finale, Švjontek zakazala!

Karolin Garsija će završiti sezonu na četvrtoj poziciji na WTA listi što joj je i bio najbolji plasman u karijeri

Objavljeno:

Iako su svi očekivali da Iga Švjontek posle neverovatne sezone na WTA turu u teksaškom Fort Vortu sve kompletira titulom na Završnom turniru, na kraju se dogodio iznenađujući obrt.

Poljakinja je poražena u polufinalu, a do titule je stigla Karolin Garsija iz Francuske koja je u finalnom meču savladala Arinu Sabalenku u dva seta - 7:6 (4), 6:4.

Inače, Beloruskinja je prethodno u polufinalnom meču savladala upravo Švjontek, dok se Garsiji nisu davale velike šanse, pogotovo nakon grupne faze u kojoj je poražena upravo od sjajne Poljakinje.

Pa opet, ženski tenis nam je još jednom pokazao koliko je nepredvidiv, pošto je Garsija prvo u polufinalu savladala Mariju Sakari, a potom i pomenutu Sabalenku, iako je oba puta bila blagi autsajder.

Ali, Karolin je pokazala da nije bez razloga slavila u sva tri finala Masters trunria koje je dosad igrala i tako je stigla do svog četvrtog turnira iz kategorije 1000, najvećeg trofeja u karijeri. Na grend slemovima joj je najbolji rezultat polufinale Ju-Es opena ove godine.

Karolin Garsija
foto: EPA/CJ Gunther

Karolin Garsija će završiti sezonu na četvrtoj poziciji na WTA listi sa 4.375 bodova, što joj je i bio najbolji plasman u karijeri. Iga Švjontek će ostati ubedljivo prva sa 11.085 bodova, drugoplasirana je Ons Žabur iz Tunisa sa 5.055 bodova, dok je Džesika Pegula iz SAD treća sa 4.691 bodom.

Arina Sabalenka je petoplasirana sa 3.925 bodova, a najboljih deset kompletiraju Marija Sakari iz Grčke (3.871), Koko Gof iz SAD (3.646), Darija Kasatkina iz Rusije (3.435), Veronika Kudermetova iz Rusije (2.795) i suspendovana Simona Halep iz Rumunije (2.661).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.