LEPE REČI OD IDOLA! Novak otkrio šta ga je najviše impresioniralo kod Runea!
Novak Đoković i Holger Rune, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

ohrabrenje!

LEPE REČI OD IDOLA! Novak otkrio šta ga je najviše impresioniralo kod Runea!

Danac je u Parizu osvojio prvi Masters u karijeri

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o Holgeru Runeu, koji ga je pobedio u finalu Pariza posle preokreta.

Šestostruki šampion Bersija imao je vođstvo u setovima, ali je Danac uspeo da se vrati i osvoji prvi Masters u karijeri.

Rune je kao klinac bio veliki navijač Novaka, a ranije su trenirali zajedno, ali i odmerili snage na US openu. Novak je otkrio šta ga je najviše impresioniralo kod Runea.

- Njegova ratobornost. Ostao je potpuno ravnodušan tokom celog meča. Za nekog ko je tako mlad pokazati tu vrstu zrelosti u ovakvom meču, to je impresivno. Imao je nedelju svog života dobivši četiri ili pet igrača iz Top 10, to je impresivno. Zaslužio je. Imao sam mnogo prilika tokom setova. Kao i u poslednja dva gema, nisam mogao da iskoristim 0:40, pogotovo ne sa bekhendom po paraleli, pasing šot. Na 30:40, zapanjujuće je kako je vratio moj smeč. To je jedan od onih momenata koji okreću tok meča iz jednog u drugi smer. Mislio sam da ću mu uzeti servis, da ću ostatinu momentumu, ali on je sve uspeo da okrene. Publika je bila uz njega, ali bio je to meč koji oduzima dah. Imao sam svoje prilike na 40:0, bio je hrabar, pogađao udarce, nisam imao dovoljno dobar rad nogu. Bilo je brejk prilika uz neke neoprostive greške. I tako je to, ponekad pobediš, ponekad izgubiš. I juče sam mogao da izgubim. Sada sam ja taj koji je izgubio, ali generalno nedelja je bila dobra za mene - rekao je srpski teniser.

Đoković je u trećem setu imao 3:1 i 30:0, ali je pretrpeo brejk, prvo jedan, pa drugi, ključni u 11. gemu.

- Tih 3:1 i 30:0 i onda se nestvarno vratio jednim pasingom, zakačila je loptica mrežu i otišla preko moje glave. Na prednost, bila je mreža i opet je prešla preko. Jedan od onih udaraca, dešava se. Ne mogu da kažem da je dobio jer je imao sreće. Ne, bio je hrabar, zadavao je udarce a ja nisam bio dovoljno aktivan. Nisam donosio prave odluke u ključnim momemntima. I to se okrenulo protiv mene - dodao je Novak.

Đoković je imao prilike da igra protiv Karlosa Alkarasa i Holgera Runea, a objasnio je i koje su sličnosti kod dvojice mladih igrača.

- Ima sličnosti. Fizički veoma su spremni obojica. Treniraju naporno, posvećeni su tenisu. Brane se dobro. Rune ima bolji bekhend, Alkaras bolji forhend, ali obojica napreduju u segmentima igre u kojim nisu tako dobri. Kad kažem, 'nisu dobri', to nisu velike razlike, jer su im udarci fantastični. Rune takođe ima vrlo dobar forhend, Alkarasov bekhend je takođe fantastičan. Za nekog sa 19 godina to je impresivno. Njihova energija na terenu, motivacija, želja da uspeju, stalna mentalna prisutnost, impresivno je.

Rune je na momente podsetio na svog idola, Đokovića.

- Da, rekao sam to juče. Ima elemenata koji me teraju da mislim na sebe. Ima vrlo takmičarski duh, bekhend mu je veoma dobar, ima drop šotove, dobar ritern. Zna kako da varira u igri. Mnogo je napredovao, tri nivoa rekao bih. Znam da će nastaviti s napretkom. Ima velike ciljeve i to razumemo jer je igrač neobičnog potencijala - istakao je Đoković.

Novakov naredni turnir je Završni masters u Torinu, koji startuje 13. novembra.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.