OKRŠAJ ŠAMPIONA JU-ES OPENA PRIPAO RUSU: Medvedev preslišao domaćeg ljubimca!
Danil Medvedev, Foto: Profimedia

atp beč

OKRŠAJ ŠAMPIONA JU-ES OPENA PRIPAO RUSU: Medvedev preslišao domaćeg ljubimca!

Nedavni broj jedan ATP liste je bio uverljiv protiv Austrijanca koji se polako vraća u prepoznatljivu formu

Objavljeno:

Danil Medvedev je izborio plasman u četvrtfinale turnira u Beču, čiji administratori su u nedelju greškom najavili učešće Novaka Đokovića.

Ruski teniser je u drugom kolu bio bolji od nekada trećeg igrača sveta, i isto kao on, osvajača Ju-Es opena (2020), Austrijanca Dominika Tima, 6:3, 6:3.

Moskovljanin je tako uspeo da izjednači skor u mečevima sa Timom na 3-3, a za ovaj trijumf bilo mu je potrebno 98 minuta.

Medvedev je odlično iskoristio to što je Tim prilično umoran uđao u ovaj meč. Austrijanac je u poslednjih desetak dana odigrao nekoliko vrlo napornih mečeva u tri seta, nije delovao tako sveže, a nije mu pomogla ni podrška domaće publike.

Danil je dodao gas u finišu početnog seta i posle 3:3 uz dva brejka došao do 6:3 i vođstva u meču. U drugom setu, napravio je brejk u četvrtom gemu za 3:1 i ta prednost mu je bila dovoljna da uspešno završi posao.

U četvrtfinalu će igrati sa boljim iz duela Fransisko Serundolo - Janik Siner.

Plasman među osam najboljih ostvario je i Bugarin Grigor Dimitrov. On je pobedio Rusa Andreja Rubljova, 6:3, 6:4 i u četvrtfinalu će igrati sa Markosom Đironom.

Vizu za četvrtfinale izvadio je i Poljak Hubert Hurkač. On je posle dva sata i 19 minuta igre pobedio 43. igrača sveta, Finca Emila Rusuvuorija, 7:5, 4:6, 6:3.

Hurkač čeka pobednika meča između Borne Ćorića i drugog nosioca, Stefanosa Cicipasa.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.